Taşıt paylaşım girişimi OrtakTasit.com, sürücülerle yolcuları buluşturuyor

Taşıt paylaşım girişimi OrtakTasit.com, sürücülerle yolcuları buluşturuyor

Ulaşım ve trafik konusunda kolaylık sağlayan servislerin kullanıcılara ulaşması konusunda internet en önemli köprülerden biri olmaya devam ediyor. Ulaşım kültürü oluşturma yolunda hızla ilerleyen bu servislerin yeni üyesi OrtakTasit.com oldu.

'Car pooling' yani ortak taşıt olarak bilinen modelde yer alan OrtakTasit.com, daha önce birçok mobil uygulamayla bilinen Concept Factory'nin bir projesi. OrtakTasit.com, aynı konumda bulunan ve aynı istikamete gitmek isteyen sürücülerle yolcuları buluşturmayı hedefliyor.

Şu anda hem web hem de mobildeki yerini alan girişim, yayınlanan ilanlara kullanıcıların ulaşmasıyla gerçekleşiyor. Taşıt sahibi gidecek güzergâh, bagaj kapasitesi, yolculuk yapılacak tarih, taşıt özellikleri ve belirlenen ücret gibi birçok bilgiyi paylaşarak bir ilan oluşturuyor.

ortaktasit-com-ana-sayfa

Kullanıcılar ücretsiz olarak ilan verebiliyor

Bu adımdan sonra OrtakTasit.com'a giren kullanıcılar, site üzerinden rezervasyon yapabiliyor ve ilan sahibini paylaşılan telefon numarasından arayabiliyor. Rezarvasyon yapıldıktan sonra OrtakTasit.com'un onayı gelmesi bekleniyor. Öte yandan yolcular da ilan vererek sürücülerin ulaşmasını sağlayabiliyor.

Taşıt paylaşımı sadece ilanlar üzerinden gerçekleşmiyor. OrtakTasit.com'da bulunan davetiye sistemiyle, kullanıcılar portalda yer alan kullanıcılara ulaşarak yolculuk daveti gerçekleştirebiliyor.

OrtakTasit.com, ilan veren veya ilandan yararlanan kullanıcılardan ücret almıyor. Sitenin gelir modelinin şu anda reklam ve sponsorluk üzerine kurulu olduğunu paylaşalım.

Taşıt paylaşımı modeli özellikle yurtdışında ve hatta Türkiye'de hayata geçirilen projeler arasındaydı. Yurtdışındaki kullanıcılar köprü geçişlerinde bile ortak taşıt servislerini kullandığını paylaşalım. Ancak Türkiye'de ortak taşık modelindeki projeler şu ana kadar başarıya ulaşamadığını belirtmek gerekiyor. Ancak OrtakTasit.com'un hem kullanıcı arayüzü hem de mobil uygulamasının yayınlanması girişimin başarıya ulaşmasını kolaylaştırdığını düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.