UX Camp’13 kullanıcı deneyimi meraklıları için 1 Temmuz'da kapılarını açıyor

UX Camp’13 kullanıcı deneyimi meraklıları için 1 Temmuz'da kapılarını açıyor

Kullanılabilirilik ve kullanıcı deneyimi gibi alanlarda çeşitli çalışmalar yapan Userspots’un düzenlediği etkinliklerden sizleri daha önce haberdar etmiştik. Bugün ise Userspots’un Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG) ev sahipliğiyle düzenlediği UX Camp'13 kullanıcı deneyimi yaz kampından bahsedeceğiz.

1 Temmuz'da başlayacak olan kamp, 1 ay kadar sürecek. İlk hafta konusunda uzman eğitmenler tasarım, kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi gibi konularda eğitimler verecek. Kampın geriye kalan 3 haftası ise ağırlıklı olarak atölye çalışmalarıyla geçecek. Kampın sonunda katılımcıların farklı konularda projeler geliştireceğini de ekleyelim.

Kamp süresince değinilecek konulara baktığımızda prototip süreçleri, bilgi mimarisi, wireframe/mockup, göz izleme, persona tasarımı ve etkileşim tasarımı gibi çok sayıda önemli başlığın kendine yer bulduğunu görüyoruz. Programın hedef kitlesi ise öğrencilerden yeni mezunlara, yeni mezunlardan sektör profesyonellerine kadar oldukça geniş.

Başvurular başladı

Etkinliğin kontenjanı 20 kişi ile sınırlanırken söz konusu 20 katılımcı başvurular arasından yapılacak değerlendirmelerle seçilecek. Siz de 1 Temmuz'da başlayacak olan UX Camp'13'te yerinizi almak istiyorsanız başvurunuzu hemen yapabilirsiniz. Bu arada Eventbrite üzerinde yer alan başvuru formunun içerisinde eğlenceli ve düşündürücü bir takım sorular bulundurduğunu da ekleyelim. :)

Eğitimler hafta içleri gerçekleşecekken etkinliğin kesin programı ve eğitmenler çok kısa bir süre sonra açıklanacak. Sizleri gelişmelerden haberdar edeceğiz.

UX_Camp_poster Etkinliğin posteri

Güncelleme: Yazıda da bahsettiğimiz gibi organizasyonla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Kampta yer alacak eğitmenleri hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Mustafa Dalcı: Userspots Kurucusu ve Kullanılabilirlik Analisti

Aydıncan Ataberk: Ethnogram Yönetici Partneri ve Servis Tasarımı Danışmanı

İlker Berkman: Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Öğretim Görevlisi

Barış Erkol: Frumatic Kullanıcı Deneyimi Direktörü

Hasan Yalçın: Markafoni Web Arayüz Tasarımcısı

Elif Bakiler: Mavi E-ticaret Yöneticisi

Özgür Zan: Done Yönetici Partneri

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.