Motorola’dan Moto X geliyor fakat üzerinde çalışılan tek proje bu değil

Motorola’dan Moto X geliyor fakat üzerinde çalışılan tek proje bu değil

Google’ın 12,5 milyar dolar karşılığında satın aldığı Motorola uzun süren sessizliğini bozmaya hazırlanıyor. D11 konferansında sahneye çıkan Motorola CEO’su Dennis Woodside, Motorola’nın son zamanlarda üzerinde çok konuşulan yeni telefonu “Moto X”i bu yıl içerisinde piyasaya süreceğini resmen doğruladı.

Hatırlayacağınız gibi Google Motorola’yı satın aldıktan sonra Motorola Home’u 2,35 milyar dolara elden çıkartmış ve Motorola için önceliğin mobil cihazlarda olacağının sinyallerini vermişti. Android’in de sahibi olan Google’ın Motorola kanalı ile iPhone’a ciddi bir rakip daha getirmesi bekleniyordu ama yaklaşık 2 yılı bulan bekleyişin ardından ortaya ciddi bir ürün çıkmaması da soru işaretlerine neden oluyordu.

2013’ün sonbaharında piyasaya çıkması beklenen Moto X ile ilginç bir detay ise rakiplerin aksine Motorola’nın üretimi Çin’de yapmayacak olması…

“Motorola’nın Android koduna erişimi yok”

Woodside yeni cihazın üretimi için seçtikleri bölgenin ABD, Teksas olduğunu da açıkladı. Teksas’ta kurulacak ve yaklaşık 2000 kişinin görev alacağı merkezde Moto X’in montajının yüzde 70’i gerçekleştirilecek. İşlerin yüzde 30’luk kısmı ise şu anda belirtilmeyen başka lokasyonlarda gerçekleştirilecek.

Konuşması sırasında cihazın şu anda cebinde olduğunu ama göstermeyeceğini söyleyen Woodside, Google ile Android konusunda özel bir çalışmaları olmadığını, Android’in koduna erişimleri bulunmadığını da söyledi. Cihazın özellikleri konusunda da bilgi vermeyen Woodside’ın paylaştığı tek bilgi Moto X’in “bağlamsal olarak çevresinden haberdar olacağı”ydı. Bu ifade içerisinde büyük bir potansiyel barındırıyor olsa da, tam olarak neyi ifade ettiğini görmek içinse sonbaharı beklemek gerekecek.

Motorola’nın üzerinde çalıştığı “giyilebilir” ve “yutulabilir” teknolojiler

Motorola'nın elektronik dövmesi
Motorola'nın elektronik dövmesi

Bu sırada Motorola’nın uzun süren sessizliğine rağmen firmanın boş durmadığını da yine aynı panelde yer alan ve Motorola’nın özel projelerini yöneten Regina Dugan açıkladı. Dugan, şu an için kullanıcıya sunulmayan hazır olmayan fütüristik projelerin geliştirildiği bu departmanda üzerinde çalışılan iki projeden bahsetti.

Bunlardan ilki elektronik bir dövme. Kendi kolundaki elektronik dövmesini gösteren Dugan bunun aynı zamanda kişiye özel bir şifre olduğunu ve güvenlik konusunda hem pratik hem de güçlü bir alternatif olduğunu söyledi.

Giyilebilir teknolojiler tarafında ilginç bir gelişme olarak dikkat çeken bu dövmenin yanı sıra Dugan bir de Motorola’nın üzerinde çalıştığı “sindirilebilir teknoloji” ürününden bahsetti. Yutulan ve mide asidi yardımıyla ile çalışan bir hap sayesinde güvenlik konusu farklı bir noktaya taşınıyor. Yutulduktan sonra 18-bitlik bir sinyal yayan “kimlik doğrulama vitamini” sayesinde tüm vücudunuz bir şifreye dönüşüyor.

Fotoğraflar: D11

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.