Online videolar, 2017'de sosyal ağlardan çok daha popüler olabilir

Online videolar, 2017'de sosyal ağlardan çok daha popüler olabilir

İnternet hızları hem Türkiye'de, hem dünyada yükseldikçe online videolar artık çok daha cazip ve izlenebilir olmaya başladı. O günden bugüne sürekli olarak yükselen değerleri bulunan online videolar, internette varlığını sürdüren pek çok mecranın da destekçesi oldu.

Peki rakamlar ne söylüyor? Cisco'nun yaptırdığı Visual Networking Index forecast raporuna göre, kullanıcıların en çok zaman geçirdiği ve bandwith harcadığı servisler arasında ilk sırada sosyal ağlar geliyor.

Dünya üzerinde tam 1.2 milyar Facebook'a giriyor, tweet atıyor. Bu da dünya genelindeki internet kullanıcılarının yüzde 66'sına denk gelen bir rakam. Cisco'nun hazırladığı rakama göre, bu rakam 2017 yılına gelindiğinde 1.7 milyar kullanıcıyı geçecek.

Online videoları her geçen gün daha çok sevmeye başladık ve tabii ki, online videolar üzerinden elde edilen reklam gelirleri de çok ciddi bir oranda artmaya başladı. Verilen bir TV reklamına nazaran, daha ölçümlenebilir olan ve tabii ki hedef kitlenin seçimi aşamasında daha başarılı olan online video reklam pazarı da aynı oranda gelişti.

Online video servislerinden yararlanan, yani online olarak video izleyenlerin sayısı 2012 yılında tüm dünyada 1 milyar kullanıcıyı aşmış. Cisco'nun yayınladığı 2017 yılı öngörü raporuna göre ise, 2017 yılına gelindiğinde dünya genelinde tam 2 milyar kullanıcı online video izleyicisi olacak. Kısacası 2017'de, dünyadaki tüm internet kullanıcılarının yüzde 81'i, online video izleyecek ve böylece online video pazarı, sosyal ağlardan çok daha önemli bir konuma gelecek.

Mobil video izlenme sayıları da 2017'ye dek büyecek 2017 yılına gelindiğinde, mobil video izlenme sayılarının 2012'ye nazaran tam 16 kat büyüme göstermesi bekleniyor. Bu arada internet videolarını, TV ekranlarına taşıyacak en önemli cihaz aynı bugün olduğu gibi konsollar olacak. İnternete bağlı televizyonlar da aynı şekilde önümüzdeki yıllarda yükselişe geçecek.

2017'de mobil data trafiği 13 kat büyüyecek

2017 yılına gelindiğinde, 2012'ye oranla mobil data trafiği de ciddi bir büyüme gerçekleştirecek. Bu büyümenin tam 13 katlık bir büyüme olacağı da öngörülüyor. Küresel mobil data trafiğinin 2017 yılında 133.9 exabyte boyutunda olması bekleniyor.

Mobil data trafiği harcamada kullanıcılar 2012 yılında ayda ortalama 201 megabyte harcarken, 2017'de bu aran mobil kullanıcı başına 2037 megabyte olacak.

Kısacası, öngörü raporundan en çok öne çıkan bilgilerden ikisi online videoların ve mobil trafiğin yükseliş tahmini oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.