Mozilla'nın Firefox OS telefonu gelecek hafta Foxconn ile tanıtılacak

Mozilla'nın Firefox OS telefonu gelecek hafta Foxconn ile tanıtılacak

Mobil işletim sistemi dünyasında yeni bir renk kazandıracak olan Firefox OS oldukça önemli bir etkinliğin hazırlığı içinde. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan etkinlikte Foxconn ile Mozilla'nın Firefox OS temelli cihaz(lar)ı tanıtması bekleniyor.

Tayvan basınından gelen bilgilere göre Hon Hai Precision Industry Co. yani bilinen adıyla Foxconn, 3 Haziran'da Tayvan'ın başkenti Taipei'de Mozilla ile ortak bir etkinlik yapacak. Toplantı da Firefox Os temelli ilk mobil cihaz(lar)ın tanıtılması bekleniyor ki bu cihazın tablete benzer bir akıllı telefon olacağı gelen bilgiler arasında.

Hatırlarsanız Firefox OS ilk olarak Geeksphone tarafından geliştiricilere özel olarak2 farklı cihazda vücut bulmuş ve oldukça ilgi çekmişti. Bu kez Mozilla bizzat işin içinde ve iş ortağı da dünyanın en büyük elektronik imalat hizmetleri sağlayıcısı olan Foxconn. Yani son kullanıcılara ulaşacak ve seri üretime çıkacak Firefox OS temelli ilk akıllı telefon önümüzdeki hafta başında tanıtılmış olacak.

Fiyatlar Uzakdoğu pazarına uygun olabilir

Geeksphone'un satışa sunduğu cihazlar vergiler hariç 91 Euro ve 149 Euro olarak fiyatlandırılmıştı. Foxconn'un Uzakdoğu pazarını da düşünerek daha cazip bir fiyat etiketi sunacağını düşünmek sanırım yanlış olmaz ama bu cihazların Avrupa ve ABD'ye ne zaman ulaşacağını kestirmek zor.

Diğer yandan Foxconn'un yeni kazanç kapıları aralamak için Mozilla ile işbirliği içinde olduğu da konuşuluyor. Her ne kadar ortada iOS ve Android gibi devrilmesi çok zor iki büyük oyuncu olsa da Firefox OS'un bu sene oldukça tartışılacağını söylemek zor değil. Bu da Foxconn'un Firefox OS'tan umutlu olmasını doğruluyor. Halihazırda Mozilla kendine 20'ye yakın iş ortağı bulmayı da başarmış durumda.

Bir önceki yazımızdaki ankete baktığımızda ise 168 Webrazzi okuyucusunun sadece yüzde 19'u "Firefox OS temelli bir akıllı telefon almayı düşünür müsünüz?"sorusuna olumsuz yanıt vermişti. Mobil işletim sistemi pazarında iOS ve Android dışındaki oyuncuların pazar payına baktığımızda bu gayet iyi bir oran. Eğer daha önce oy kullanmadıysanız aşağıdaki ankette siz de fikrinizi belirtebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.