Zombi Muharebesi: Osmanlı cengaverleri zombilere karşı

Zombi Muharebesi: Osmanlı cengaverleri zombilere karşı

Kale savunma (tower defence) tarzı oyunlar mobil platformlarla adeta yeniden doğdu ve çok sayıda kale savunma tarzında oyun ile karşılaştık.

Gorilto Games tarafından hazırlanan ikinci oyun olan Zombi Muharebesi de (Oriental Wars: Zombies!) bu kale savunma kategorisine sokabileceğimiz bir iOS oyunu. Yerli bir mobil oyun girişimi olan Gorilto'nun elinden çıkan oyunda, Osmanlı İmparatorluğu teması fantastik bir şekilde konumlandırılmış. Oyunda, Osmanlı askerleri, zombilere karşı kalelerini korumaya çalışıyorlar.

Açıkçası oyunu ilk gördüğümde Gorilto Games'in daha önceki Çiz Anlat adlı oyunlarını bildiğimden dolayı, aklımda olumlu anlamda bir ön yargı oluşmuştu. Ancak oyunu oynamadan detaylarına baktığımda, Osmanlı konsepti ile zombi konseptini ben de muhtemelen sizin gibi birbirine pek çağrıştıramamıştım.

Fakat oyunların, bu çağrışımı kurmanız için değil, sizi eğlendirmek için var. Oyuna başladığımda, bu çağrışım arayışı da bende sonlandı ve oldukça eğlenceli bölümlerin içinde buluverdim kendimi. Oyunla ilgili söyleyebileceğim ilk şey, tasarımsal açıdan çok başarılı olduğu yönünde. Özellikle oluşturulan Osmanlı karakterleri inanılmaz şirin gözüküyor.

Oyunda çok farklı detaylar da var, oyun içi satın almalar gerçekleştirerek yeni özelliklere kavuşabiliyorsunuz. Mesela oyun içerisinde hava desteği alarak Hezarfen'i göreve çağırabiliyor, Osmanlı askerlerinin (Yeniçeri'den tutun okçusuna, cengaverinden mehteran takımına kadar farklı birlikler yer alıyor) kabiliyetlerini geliştirebiliyorsunuz.

Mobil oyun ve zombiler dediğimizde akla gelen oyun tabii ki Plants vs. Zombies. Ben bazı esinlenmeler ve belki de göndermeler olduğunu düşünsem de Zombi Muharebesi'nin konsepti biraz daha farklı. Burada zombiler belli yolları izleyerek kalenize erişmeye çalışıyorlar ve siz de burada bazı noktalara çeşitli kategorilerdeki Osmanlı askerlerini yerleştirerek, zombileri engellemeye çalışıyorsunuz.

image (1)

Oyunda, 20 harita, 40 bölüm ve 3 farklı tema bulunuyor. Oyunun müziklerini ve seslendirmelerini gerçekten çok beğendim. Cenk Taner Dönmez tarafından özgün olarak hazırlanan müzikler, oyuna güzel bir karakter aşılamış. Çağlar Corumlu ve Talha Sayar'ın seslendirmeleri ise oyuna renk katan detaylardan. Örneğin, askerlinizi bölgeye yerleştirdiğinizde size "Hünkarım" diye seslenebiliyor, Hezarfen geldiğinde ise "yaktım çıranızı" gibi eğlenceli sesler kulağınıza çalınabiliyor. Tam da bu konudan bahsetmişken, seslendirme şimdilik sadece Türkçe ve İngilizce olarak yapılmış.

Oyun çok yakında, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Arapça, Rusça ve Çince versiyonları da piyasada olacak. Bu da bize gösteriyor ki, Gorilto'nun odağı tüm dünya ve bence yaptıkları bu kaliteli işle, diğer ülkelerde de bu başarılı oyunla adlarından söz ettirebilirler. Oyunla ilgili ufak bir eleştirim ise, bölüm seçme ekranlarında bölüme başlamak için "Oyna" butonu öyle küçük yapılmış ki, ne kadar ince parmaklarınız olsa da oraya dokunmakta güçlük çekebilyorsunuz. Onun dışında oyun oldukça akıcı ve kullanıcı deneyimi de düşünerek tasarlanmış.

Hemen altta kısa bir tanıtım videosunu izleyebileceğiniz Zombi Muharebesi'ni 0.99$ karşılığında buradan indirebilir, oyunla ilgili yorumlarınızı da bizle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.