NOPcon Bilgi Güvenliği Konferansı'nda yerinizi ayırtın

NOPcon Bilgi Güvenliği Konferansı'nda yerinizi ayırtın

Bazen unutuyoruz ama internette paylaştığımız bilgilerin giderek artması karşı karşıya olduğumuz tehditleri de aynı paralelde arttırıyor. Hem kişisel gizlilik hem de maddi kayıplar açısından son derece önem arzeden bu konu gerçekten ayrıntılarıyla konuşmayı gerektiriyor.

Startup'13 konferansımızda Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de bu konuya değinmiş, giderek önem kazanan bu konua özellikle ABD ve İsrail'in öne çıktığını söylemişti. Türkiye'de siber güvenlik konusunda neler yapılıyor derseniz sizlere NOPcon Bilgi Güvenliği Konferansı'ndan bahsedelim.

Önemli yabancı konuşmacılar

6 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek olan NOPcon, kendini "güvenlik ve hacker konferansı" olarak tanıtıyor. Marmara Üniversitesi ve SignalSEC tarafından düzenlenen konferansa Blackhat, Defcon, Syscan, POC gibi dünya çapında konferanslarda düzenli olarak sunum yapmış, alanında tanınmış 4 yabancı bilgi güvenliği araştırmacısı da konuşmacı katılıyor.

Bilgi güvenliğinde yeni kavramlar

Yüksek katılım ücreti isteyen yurtdışındaki etkinliklere karşın NOPCon'a katılım tamamen ücretsiz. Bu yıl konferansın ana konuları ileri seviye siber silah geliştirme, zararlı yazılım tespit/analiz ve tersine mühendislik yöntemleri oluşturuyor. NOPCon ekibi de bilgi güvenliğinin sadece ağ güvenliği, güvenlik duvarları ve "ddos" saldırılarından ibaret olmadığını anlatarak "low-level" (tersine mühendislik , exploit development, malware) gibi konulara ilgi çekmek istiyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen NOPcon, yabancı ana konuşmacıların yanında Türkiye'deki bilgi güvenliği camiasının da bir araya getiriyor. Nikita Tarakanov, Moti Joseph, Svetlana Gaivoronski, Canberk Bolat, Gökhan Alkan ve Mohamed Saher konferansın önde gelen konuşmacılarından bazıları.

Etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu tekrar hatırlatarak kayıt için nopcon.org adresi ziyaret etmeniz gerektiğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.