Galata Business Angels'ın Joyfoodz.com ve Sinaps.com yatırımlarına yakından bakış

Galata Business Angels'ın Joyfoodz.com ve Sinaps.com yatırımlarına yakından bakış

Galata Business Angels, dün gerçekleştirilen Webrazzi Startup'13 etkinliğinde, GBA Başkanı Emre Kurttepeli'nin konuşması esnasında iki yeni yatırımını ilk defa açıkladı.

Bu yatırımlardan biri Joyfoodz.com, diğeri ise Sinaps.com oldu. Her iki girişimi de daha detaylıca inceleyeceğiz. Ancak kısaca bahsetmek gerekirse; Joyfoodz, evinize ya da ofisinize yüzde 100 doğal gurme lezzetleri sunuyor. Sipariş edebileceğiniz bu atıştırmalıklar, 9.99 TL'lik sabit bir fiyatla müşterilerle buluşuyor ve ürünlerin sağlıklı olmasına özellikle dikkat edilmiş.

Sinaps ise, öğrenciler özelinde profesyonel bir platform. Bu girişimin odağında öğrenciler yatıyor. Öğrenciler, bu online platformda bir araya gelerek, çözülmeyi gereken problemlerle başa çıkmaya çalışarak, bunun karşılığında ise ödüller kazanıyor.

Şimdi iki yatırıma da biraz daha yakından bakalım:

Joyfoodz.com

Joyfoodz, şimdiye dek yurtiçi ve yurtdışı firmalarda çalışarak yönetim danışmanlığı yapmış olan Eser Tüzemen ve Murat Barslan'ın iş fikri. Kişiye özel lezzetli ve doğal atıştırma servisi sunan Joyzfood.com, Mayıs 2013'te online olarak hizmete girmiş.

joyfoodz

Ozon Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 108.108 TL sermaye ile kurulmuş. Şirket kurulumunda Barslan ve Tüzemen'in 50'şer bin TL'lik sermayesinin bulunduğu şirketin üçüncü ortağının 8.108 TL'lik hissesi bulunan GBA üyelerinden Elbruz Yılmaz olması dikkatimizi çekti. Galata Business Angels'ın yaptığı yatırımın rakamı paylaşılmadı.

Yatırım sonrasında Murat Barslan ve Eser Tüzemen'in demeçleri, ilk aşamada web sitelerini, yazılım altyapılarını ve operasyonel süreçlerini iyileştirerek, marka bilinirliğini artırmaya çalışacaklarını ve müşteri tabanlarını genişletmeye odanacaklarını açıkladı.

Sinaps.com

Sinaps, öğrenciler için bir platform. Bu platformda öğrenciler, belirlenen problemleri çözmeye çalışıyor ve çözdükleri problemler karşısında, hem de problem çözme becerisi hem de çeşitli ödülleri kazanıyor. Sinaps'ın temelleri, kendi işini kurmaya karar veren dört genç tarafından atılmış.

sinapscom

Galata Business Angels'ın, henüz öğrenciliği devam eden girişimcilerin projesine bir yatırım yapması gerçekten de olumlu bi gelişme. Sinaps'ın amacı üniversite öğrencileri ile iş dünyası arasında bir köprü oluşturma ve öğrencilik esnasında, öğrencilere profesyonel bir deneyim edindirmek konusunda oldukça yararlı olacak bir girişim.

Sinaps.com'a yapılan yatırımın rakamı ile ilgili bir detay verilmemiş olsa da, GBA Başkanı Emre Kurttepeli genç beyinlere yatırım yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını aktardı. Sinaps'ın kurucularından Eril Gün Ezerel ise, Sinaps.com'un hedefinin her ay onlarca problemin, binlerce öğrenci tarafından çözülmeye çalışıldığı profesyonel bir platform oluşturmak olduğunu aktardı.

Bilkent'te ve ODTÜ'de farklı bölümlerde okuyan gençler tarafınadn kurulan Sinaps, oluşturdukları platform ile öğrencilerin kariyer sahibi olmaları ve doğru firmalara daha kolay yoldan erişmelerini sağlamak konusunda yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.