Anneler en çok akşam saatlerinde satın alma yapıyor [İnfografik]

Anneler en çok akşam saatlerinde satın alma yapıyor [İnfografik]

annelutfen.comAnne-bebek dikeyinde hizmet veren e-ticaret girişimlerimizden Annelutfen.com, bu alandaki girişimcilerin işine yarayabilecek veriler paylaştı.

Roys Güreli tarafından kurulan Annelutfen.com, henüz 1,5 yaşında olan ve ilk yılında 2. yatırımını alan bir girişim. Aldığımız bilgilere göre bu genç girişimin 2013 ilk 4 ayındaki ziyaretçi sayısı 1 milyona ulaşmış ve 2012'nin ilk çeyreğine göre cirosu 2013'te 10 kat artmış.

Ortalama sepet tutarı 121 TL

Aşağıdaki infografikte paylaşılan rakamlara göre Annelutfen.com'un ortalama sepet tutarı 121 TL ve bu tutar ücretsiz kargo sınırının 46 TL üzerinde.

En çok 0-2 yaş grubu bebekler ürünlerinde satış yapan girişim, ödeme tercihlerinde en çok 6 taksit seçeneğinin tercih edildiğini ve en yoğun alışveriş saatinin 20:00-22:00 arası olduğunu gösteriyor.

Her bölgenin favori ürünleri farklılık gösteriyor

Dikeyin dikeyine giriş yapmak isteyenler için eldeki verilere baktığımızda en çok ilgi gören kategorinin yüzde 36 oranında bebek bezi kategorisi öne çıkıyor. Bunu bebek bakım ürünleri, mama, bebek araç gereçleri takip ediyor.

Tabii bu ürünlerin bölgelere göre değiştiğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Örneğin Marmara Bölgesi'nde ilk 3'e giren ürünlerle Doğu Anadolu'da ilk 3'e giren ürünler tamamen farklılık gösteriyor.

Anne-çocuk-bebek dikeyinin önemli bir e-ticaret dikeyi olduğunu sanırım her fırsatta söylüyorum ve 300’ün üzerinde markanın yaklaşık 10.000 ürününü buluduran bir girişimin sunduğu bu verilerin önemli olduğunu düşünüyorum.

anne lutfen infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.