Gizli müşterileri internet ortamında markalarla buluşturan girişim: GizliGizli.com

Gizli müşterileri internet ortamında markalarla buluşturan girişim: GizliGizli.com

Gizli müşteriler, pek çok markanın hizmet kalitesini ölçümlemesi ve denetlemesi açısından uzun yıllardır kullanılan yöntemlerden bir tanesi.

Kısaca işin mantığını sizlere açıklamam gerekirse, gizli müşteriler, bir müşteriymiş gibi satın aldıkları hizmetin değerlemesini yapar, tecrübelerini aktarırlar ve ilgili markaya, yaşadıkları deneyimleri ile ilgili geri bildirimde bulunurlar.

GizliGizli.com da markalara gizli müşteriler kazandıran bir internet girişimi. Kısaca mantıktan bahsetmemiz gerekirse, kullanıcılar GizliGizli.com'a girerek üye oluyor ve ilgili markalardan hediye çekleri kazanıyorlar. Böylece GizliGizli.com üyeleri, aslında birer gizli müşteri oluyor ve ilgili markaların mağazalarında ücretsiz alışveriş deneyimi yaşıyor.

GizliGizli.com üyeliğinizin ardından sitede yer alan markalardan birinin gizli müşterisi olabiliyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey, 'gizli müşteri' olarak mağazayı, mağazanın temizliğini, düzenini, size yapılan servisi inceleyerek, bununla ilgili raporunuzu GizliGizli.com üzerinden paylaşmak.

GizliGizli

GizliGizli.com'un kurucusu Evlin Uziel', şu anda 3 markanın yer aldığı GizliGizli.com'a yakın zamanda yeni markalar da eklenecek. İlk yılda, kullanıcıların her ay ortalama 20 markanın kampanyası ile GizliGizli.com'da buluşması planlanıyor.

GizliGizli.com'da, gizli müşterilerin kalitesini belirleyen bir değerlendirme sistemi de mevcut. Üye olan her kullanıcı, bu değerlendirmesini yükselterek, daha fazla GizliGizli.com fırsatından yararlanıyor. Bunun için kullanıcıların, GizliGizli.com'da kampanyalardan yer alması, alışveriş merkezlerine giderek "gizli müşteri" görevlerini yerine getirmeli ve en kısa zamanda da geribildirim formlarını doldurmaları gerekiyor. Bu işlemler ne kadar çok sayıda ve ne kadar hızlı gerçekleşirse, GizliGizli.com'un algoritması bu kullanıcılara daha yüksek bir gizli müşteri değerlendirmesi vermiş oluyor. Böylece gizli müşterilerin de deneyimi artıyor.

GizliGizli.com, markaların, mağazalarından geri bildirim alması ve müşteri potansiyeli olan kullanıcılardan değerli bir veri toplaması açısından çok önemli bir araç. Aynı şekilde, gizli müşteri olarak edindiği kullanıcıları, müşteriye çevirmesi de ileride oldukça mümkün olduğundan, müşterileri da mağazaya çekmiş oluyor.

Bence oldukça mantıklı bir girişim, bununla birlikte sadece offline mağazalar için değil, e-ticaret siteleri için bile kurgulanabilir model söz konusu. Siz de gizli müşteri olmak isterseniz GizliGizli.com'a buradan üye olabilir ve markaların kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.