Sanatseverler için iOS oyunu: Art Race

Art Race, sanatseverlerin özellikle çok hoşuna gideceğini düşündüğüm bir iOS oyunu. Art Race, bir trivia ve eğitim oyunu. Oyunda karşınıza çıkan tablo ve heykel gibi sanat eserlerinin kimler tarafından yapıldığını doğru şekilde tahmin etmeye çalışıyorsunuz.

Art Race daha önceden de yüksek indirilme sayılı mobil uygulamalarıyla tanıdığımız DahaBaşka tarafından, 6 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkarılmış. Geçtiğimiz ay soft launchını gerçekleştiren Art Race, ilk etapta Türkiye ve Kanada için indirilebilir hale gelmiş.

Bu süreçte gelen geri bildirimlerle geliştirmelerini yapan ekip, Art Race'i son haline getirerek, toplam 7 dilde (Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Almanca, İspanyolca ve Türkçe) tüm dünyaya açmış.

Oyun sadece sanata olan ilginizi ölçmüyor, aynı zamanda zaman karşı da yarışıyorsunuz. Yani eserlerin sahiplerini ve eserleri ne kadar kısa sürede tanımayı başarırsanız, o kadar çok puan kazanıyorsunuz. İlk bölümlerde dünyaca tanınmış eserlerle karşılaşsak da, bölümler ilerledikçe daha zor eserlerle karşılaşıyorsunuz. Eserlerle ilgili fikriniz olmadığında, eser sahiplerinin isimleri, ait olduğu dönem ve eserin tarzı itibari ile tahinler geliştirmeniz, oyunda belli bir sürükleyicilik de sağlıyor. Elbette Art Race bu özelliğine rağmen yine de niş bir kitleye hitap ediyor.

photo image (1) image

Art Race'in geliştiricisinden aldığımız bilgilere göre, Art Race rönesansın kalbi İtalya'dan da güzel geri dönüşler almaya başlamış ve İtalya'da listelere girmeyi başarmış. Ekibin amacı Fransa'da da aynı şekilde pazarlama faaliyetlerine başlamak.

Art Race'de şu anda 500 resim/tablo ile birlikte, 200 adet heykel sorusu var. Bu 700 eser ile birlikte, oyunun kendini tekrar etmesi de söz konusu olmuyor. Bu arada oyun geliştirilmeye de devam ediyor. Yeni bölümlerde bizi mimari eserlerin de ekleneceği bilgisini geliştirici ekipten almış bulunuyoruz.

Hedef kitlesi arasında sanatseverlerin, sanat tarihçilerinin, koleksiyonerlerin ve güzel sanatlara ilgi duyan insanların yer aldığı Art Race, bence oldukça başarılı bir oyun olmuş. Hele ki sanat konusunda iddianız varsa, bence kendinizi test etmeniz için güzel bir uygulama.

iPhone ve iPad platformlarında için geliştirilmiş iOS oyunun ücretli versiyonunu buradan, ücretsiz versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.