Tumblr kurucusu David Karp kim?

Tumblr'ı Yahoo'ya 1.1 milyar dolara satarak cebine 275 milyon dolar koyan David Karp, sektörün milyonerleri arasına ismini yazdırdı. 26 yaşında olan David Karp, şirket kadar hayat hikayesiyle de dikkat çeken biri.

Karp, televizyon dizilerine müzik yapan besteci bir babanın ve öğretmen bir annenin oğlu. 11 yaşında kendi başına kod yazmayı öğrenen genç milyoner, HTML yazmaya başladı ve ardından iş kurma planları yapmaya başladı.

David Karp, daha sonra kendini geliştirmeye devam etti ve bu süreçten sonra ailesinin onayını alarak liseyi bıraktı. Bu arada iş hayatına atılan David Karp, New York merkezli bir forum sitesi olan ve CNET tarafından 2006 yılında satın alınan UrbanBaby.com'a teknik danışman olarak işe girdi. Ancak Karp, birkaç günde bitirilecek projeleri saatler içinde bitirmesi şirkette dikkat çekti ve ürün bölümünün başına geçti. Hatta David Karp'ın şirketten bir miktar hisse aldığını paylaşalım.

17 yaşına kadar UrbanBaby.com'da çalışmaya devam eden David Karp, kendini geliştirmek için Japonya’ya giderek yazılımcılık yeteneklerini üzerine yoğunlaştı. 5 ay kadar Tokyo'da kalan ve New York'a dönen Karp, Davidville adında bir danışmanlık şirketi kurdu. Birçok ürünü bulunan Davidville'in bir ürünü de Tumblr.

David Karp ve kız arkadaşı Rachel Eakley. David Karp ve kız arkadaşı Rachel Eakley.

3 yatırımı bulunuyor

Tarihler 2007 yılını gösterdiğinde David Karp, Manhattan’daki evinin odasından uzun süredir üzerinde çalıştığı Tumblr'ı yayınladı. Bu dönemden sonra çığ gibi büyüyen Tumblr, ilk yatırımını 2007 yılında aldı. Genç milyoner, o dönemde Tumblr’ın hisselerinin yüzde 25’ini 750 bin dolara satmıştı. Hatta Karp o dönemi Guardian gazetesine verdiği röportaj ile şu şekilde anlatıyor: "İlk üç yılda beni bir kenara çekip 23 yaşında hemen zengin olabileceğim düşüncesiyle beni ikna etmeye çalışanlar oldu."

Öte yandan David Karp'ın girişimci olduğu kadar yatırımcı şapkası da bulunuyor. Şu ana kadar üç farklı yatırım gerçekleştiren David Karp, ilk yatırımını geçen sene Nisan ayında Circa adındaki mobil haber girişimine gerçekleştirdi. İkinci yatırımıysa bir fotoğraf ve video paylaşım servisi olan Picturelife'a yapan Karp'ın son yatırımını ise bir yemek keşif servisi olan Kitchensurfing'e gerçekleşti.

1.6 milyon dolar değerinde ev satın aldı

Peki ya günümüzde David Karp ne yapıyor? Brooklyn'de 1.6 milyon dolar değerinde bir eve sahip olan David Karp, Rachel Eakley adındaki kız arkaşıyla birlikte uzun süredir yaşıyor. Bir Vespa tutkunu olan Karp'ın, 1996 model Porsche 993 Carrera 4S'i olduğunu paylaşalım.

2013 yılı Mayıs ayına kadar Tumblr toplam 125 milyon dolarlık yatırım alan ve birçok şirket tarafından daha satın alınmak istenen Tumblr, 1.1 milyar dolara Yahoo'nun oldu. David Karp'ın, Manhattan'daki odasında 6 yıl önce başlayan hikaye böylece sonlanmış oldu. Paranın jenerasyon değiştirdiği ve yeni ekonominin doğduğu günümüzdeki örneklerin arasında Tumblr da yerini almış oldu.

Görsel Kaynak: Davidslog.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.