Pinterest artık sadece fotoğraflardan ibaret olmayacak

Pinterest artık sadece fotoğraflardan ibaret olmayacak

Sosyal paylaşım sitesi Pinterest bugüne kadar ağırlıklı olarak internet üzerindeki ilgi çekici görsellerin paylaşımı ile popüler hale gelmişti. Fakat bundan sonra Pinterest sadece etkileyici görsellerden ibaret bir sosyal ağ olmayacak. Yapılan açıklamaya göre artık pin’ler sadece görsellerden değil, paylaşılan görsellere ait farklı bilgileri de içeriyor olacak.

Yeni format ile birlikte artık pin’ler paylaşın ürünlere ait daha fazla bilgi içerecek. Satışta olan ürünler için fiyat bilgisi, filmler için kiralama seçenekleri, yemekler için pişirme süreleri gibi ek bilgiler artık pin edilen görseller ile birlikte Pinterest’te yer alacak bilgilerden bazıları.

Bu hali ile Pinterest sadece daha işlevsel olmakla kalmıyor, potansiyel reklamverenler için de daha ilgi çekici hale gelmiş oluyor…

Üstelik Pinterest’in yaptığı açıklamaya göre bu yenilik, pin’leri daha işlevsel hale getirmek yönünde atılacak adımlardan sadece ilki. Yani önümüzdeki zamanlar içerisinde Pinterest daha fazla firma ve yayıncı ile anlaşarak, daha farklı içerik bilgilerini de sitesine taşıyor olmayı hedefliyor.

Pinterest

Bu yenilik ilk bakışta akıllara Twitter’ın bir süre önce duyurduğu ve mikro blog sitesini 140 karakterin çok daha ötesine taşıyan Twitter Cards uygulamasını anımsatıyor. Benzer şekilde yeni pin formatı da Pinterest’i sadece göze hoş gelen fotoğraflar sitesi olmanın çok daha ötesine taşımaya aday.

Önümüzdeki dönemlerde bu yeni yapı dahilinde reklamverenlere yönelik yeniliklerin de eklenmesi beklenen Pinterest’te sonunda bir gelir modeline kavuşmuş olacak. 50 milyona yaklaşan kullanıcı sayısı ile Pinterest için belki de bu yenilikteki en önemli hedefi bu.

Pinterest’in bu duyurusunun yanı sıra mobil için bir yenilik de duyurdu. Bu yeni duyuruya göre artık kullanıcılar ünlü “Pin it” butonunun bulunduğu mobil uygulamalar üzerinden ilgilerini çeken içerikleri “Pin edebilecekler”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.