iStype 2013: Tipografi üstadları yeniden bir araya geliyor

iStype 2013: Tipografi üstadları yeniden bir araya geliyor

Yazı sanatı üzerine düzenlenen özel bir etkinlik olan İstanbul Tipografi Seminerleri, nam-ı diğer ISType de bu yıl da 3. kez yazı ve çizgi meraklılarının karşısına çıkıyor. 13-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliğin bu yılki teması Stroke yani Çizgi.

Geçtiğimiz yıl da sizlere duyurduğumuz ISType, hem dijital hem fiziksel çıktıları olan tasarım uzmanlarına ve meraklılarına hitap eden bir etkinlik. Hem yerli ve hem de yabancı konuşmacılarla Tipografi paralelinde çeşitli konulara değiniyor ve düzenlenen çalıştaylarla işin pratiğine de giriyor.

Deneyimli isimler bir arada

Bu yıl ISType'ın ana konuşmacısı Elements of Typographic Style yazarı Robert Bringhurst olacak. 1931 doğumlu Hollandalı tipografi üstadı Gerrit Noordzij'nin deneyimleri ise Myfonts.com'da editör ve danışman olarak görev alan Jan Middendorp tarafından paylaşılacak.

Çalıştaylardan örnek vermek gerekirse; Savaş Çevik Osmanlı hat sanatını, Massimo Polello ise Latin kaligrafisini masaya yatıracak.

Seminerler ve çalıştaylar Salt Galata ile Sabancı Üniversitesi İletişim Merkezi'nde gerçekleşecek. Konferansla ilgili tüm detaylar da istype.com adresinde görebilir.

Bu yıl öğrencilere indirimli bilet var

Hatırlatmak gerekirse bu güzel etkinlik Onur Yazıcıgil ve Alessandro Segalini tarafından düzenleniyor. Geçen seneki talepler de göz önüne alarak bu yıl öğrencilere özel indirimli bir bilet kategorisi açılmış :) Diğer katılımcılar içinse erken kayıt avantajı devam ediyor.

Geçen yıl neler olduğunu görmek isterseniz 2012.istype.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.