Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir' seviyeye yükseltti

Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir' seviyeye yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan ve 'sıfırcı hoca' olarak ünlenen Moody's, Türkiye’nin kredi notunu yükselttiğini açıkladı. Türkiye'deki finans çevreleri tarafından uzun zamandan beri beklenen Moody's'in not artırımıyla beraber Türkiye'nin notu Baa3 seviyesine yükselmiş oldu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu not artırımıyla beraber Türkiye'nin notu 'yatırım yapılabilir' seviyeye yükselmiş oldu. Geçen sene Kasım ayında benzer bir not artırımı diğer bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Fitch'ten gelmişti.

Fitch'in notu artırımıyla beraber Türkiye, 18 yıl sonra ilk kez yatırım yapılabilir seviyeye ulaşarak BB+’dan BBB- kredi notuna yükselmişti. Moody's ile beraber Türkiye'nin kredi notu iki önemli kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yatırım yapılabilir seviyeye ulaşmış oldu.

İnternet şirketlerine yabancı yatırımlar artabilir

Türkiye’nin yatırım yapılabilir seviyeye çıkması tüm sektörleri olduğu gibi internet sektörünü de yakından ilgilendirdiğini paylaşalım. Türkiye’nin iki önemli kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yatırım yapılabilir seviyeye yükselmesi, özellikle yabancı yatırımcı arayan şirketler için çok önemli. Küresel yatırım eğilimlerine baktığımızda internet ve teknoloji sektörleri yüzde 20-30 pay alıyor. Bu yüzden gelecek dönemde yatırımların ve satın almaların hızlı olabileceği bir döneme girilmesinin önünün açılabileceğini söyleyebiliriz.

Öte yandan geçen aylarda yürürlüğe giren melek yatırımcılara yönelik devlet teşviğinin yabancı yatırımcıları da kapsadığını belirtelim. Melek yatırımcıları teşvik edecek olan bu teşviğin de etkisiyle Türkiye’deki internet yatırımlarının artabileceği muhtemel görünüyor. Yatırım yapılabilir seviyeye ulaşmış Türkiye’nin gelecek dönemde internet sektörü özelinde çekeceği yatırımların ne boyuta ulaşacağını bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.