Airware, Andreessen Horowitz ve Google Ventures'tan 10.7 milyon dolarlık yatırım aldı

Airware, Andreessen Horowitz ve Google Ventures'tan 10.7 milyon dolarlık yatırım aldı

Airware, insansız hava araçları için yapay zekalar geliştiren bir firma. Kısacası Airware adlı girişimin amacı, uçan robotlar için işletim sistemleri geliştirmek.

2010 yılında MIT ve Georgia Tech mezunlarının da içinde bulunduğu bir grup tarafından kurulan şirket, Seri A yatırımını içinde Andreessen Horowitz ve Google Ventures gibi yatırımcılardan aldı. 10.7 milyon dolar bedel yatırımla birlikte, Andreessen Horowitz'ten Chris Dixon, Airware'in yönetim kuruluna katıldı.

Airware, bir yazılımla birlikte donanım üretmesine rağmen, herhangi bir insansız hava aracı üretmiyor. Airware yazdıkları yazılımla birlikte isimsiz hava araçlarına, yani robot uçaklara otomatik pilot, akıllı pilot gibi özellikler kazandırıyor.

UAV

Bildiğiniz üzere  insansız hava araçlarının ilk kullanım alanları tamamen askeri amaçlara hizmet ediyordu.  Ancak günümüzde, bu tarz hava araçlarının görevi sadece askeri amaçlara hizmet etmemekte. Pek çok bilimsel çalışmada, göç yollarının gözleminde kullanılıyor. Örneğin Kenya'da hali hazırda kullanılan Airware yazılımlarını kullanan insansız hava araçları, nesli tükenmekte olan gergedan türlerinin avlanmasını önlemek amacıyla kullanılıyor.

Airware'in CEO'su Jonathan Downey da aynı dedesi ve babası gibi bir pilot. Eğitimini havacılık üzerine alan bir mühendis olan Downey, askeri amaçlı olmayan, hatta DIY (do it yourself) modelindeki uçaklara bir ruh verebilmek için, Airware'i geliştirmeye devam ediyor. Aslına bakarsanız aldığı Seri A yatırımı ile birlikte Airware, donanım üretme yoluna da gidebileceği düşüncesi içerisindeyim.

Bununla birlikte, Google'ın insansız otomobillere yaptığı ciddi yatırımdan sonra, Google Ventures'ın da insansız uçaklar için yaptığı yatırım oldukça dikkat çekici ve havacılığın geleceği için ipuçları veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.