Salesforce Clipboard'u satın aldı, servis Haziran sonunda kapanıyor

Salesforce Clipboard'u satın aldı, servis Haziran sonunda kapanıyor

ABD'nin en büyük internet şirketlerinden biri olan Salesforce.com, online CRM ve bulut bilişim alanlarında söz sahibi isimlerin başında geliyor. Clipboard ise yaklaşık 2 yıl önce yola çıkan, web tabanlı bir sosyal imleme girişimi. Bu iki şirketi aynı haberde bir araya getiren ise Salesforce'un Clipboard'u satın alması.

Clipboard dün gece ana sayfasında yayınladığı bir mesajla Salesforce tarafında satın alındığını ve servisin de 30 Haziran 2013'te kapanacağını açıkladı. Satın almadan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Clipboard ekibi, 30 Haziran'a kadar isteyen kullanıcılarının arşivlerini indirebileceğini belirtti. Ayrıca açıklamada yaklaşık 2 yıl içinde 140 bin kullanıcı ve 3 milyon clips (imlenen içerik) gibi rakamlara ulaştıklarını söyleyen Clipboard ekibi, tüm kullanıcılarına teşekkür etti.

Söz konusu satın alma için henüz resmi rakam açıklanmasa da ortada dolaşan iddialar 10 ile 20 milyon dolar arasında bir bedeli işaret ediyor. Bu arada Clipboard daha önce aralarında Andreessen Horowitz'in de bulunduğu bir grup isimden iki buçuk milyon dolar civarında yatırım almıştı.

Ayrıca satın alma sonrasında Clipboard ekibinin Salesforce'un Seattle'daki ekibine dahil olup Clipboard ile yaşadıkları tecrübeyle birlikte Salesforce için çalışmaya başlayacaklarını da belirtelim. Hatta söylenenlere göre Clipboard kurucusu Gary Flake, Salesforce'un mühendislikten sorumlu yeni yeni genel yardımcısı (VP of Engineering) olacak ve Clipboard ekibi de yine kendisine bağlı olarak çalışmaya devam edecek.

Clipboard-Team

Clipboard üzerinde imlenen içerikleri ister kapalı olarak saklıyor, isterseniz de dilediğiniz kısmını dilediğiniz kişilerle paylaşabiliyordunuz. Bir anlamda Clipboard için işleyişi Pinterest'e benzeyen; ancak içerisinde moda ya da  seyahat fotoğrafları değil de örneğin Evernote'a benzer şekilde daha profesyonel içeriğin yer aldığı bir servis diyebiliriz.

Salesforce'un Clipboard satın almasının arkasındaki en büyük sebeplerden birisi kuşkusuz ekip ve yetenek. Servisin kapanacak olmasını ise arkasındaki iş modelinin Salesforce'un ilgilisini çekmemesi ve ekibin konsantrasyonunu dağıtmama gibi sebeplere bağlarsak yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.