Google Maps'in yeni arayüzü Google I/O'da ortaya çıkacak

Google Maps'in yeni arayüzü Google I/O'da ortaya çıkacak

Google Maps, Kanada'dan yayın yapan Google Operating System adlı blogun paylaştığı detaylara göre yeni arayüzünü gelecek hafta düzenlenecek olan Google I/O konferansında ilk defa görücüye çıkaracak.

Bir sızıntı haber olabilecek bu blog yazısında paylaşılan ekran görüntüleri, Google Maps'in alacağı yeni hali de gözler önüne seriyor. Henüz Google tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, yeni arayüz ekran görüntülerine bakıldığında çok daha verimli olarak kullanılabilir olacak gibi gözüküyor.

new-google-maps
Google Maps, ekranda büyük yer kaplayan kenar çubuğundan kurtulmuş.

Gelen en büyük özellik, yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Google Maps'teki ekran çubuğunda büyük yer kaplayan kenar çubuğunun yok edilmiş olması. Bunun yerine çok daha modüler bir pencere, Google Maps içerisinde yerleştirilmiş. Bu pencere içerisinde 1 numarayla işaretlenen alanda mekan arama deneyimini yaşıyor, hemen altındaki alanda da mekanlarla ilgili detayları ve puanlandırmaları görebiliyoruz.

Google Maps içerisinde 6 numaralı işaretlenen alanda Google reklamları da unutulmamış durumda. Şu anda Google Maps'de her ne kadar kenar çubuğu içerisinde Google reklamları görüntüleniyor olsa da, bu görsellere baktığımızda Google reklamlarının çok daha önem kazanacağını tahmin etmek güç değil.

Ekran görüntüsünde araç kiralama ofisi aramasının yapıldığını görebilirsiniz.

Bizler sabırsızlıkla mobil versiyonunun Türkiye için piyasaya çıkmasını beklerken, Google Maps yeni arayüzünü önümüzdeki hafta San Francisco'daki Moscone Center'da gerçekleştireceği etkinlikte gösterebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.