Büyük beden kadınların dolaplarını daha çok sevmelerini sağlayan e-ticaret sitesi: Dolabimiseviyorum.com

Büyük beden kadınların dolaplarını daha çok sevmelerini sağlayan e-ticaret sitesi: Dolabimiseviyorum.com

Konu internet olsun ya da olmasın, hikayesi olan projeler her zaman dikkat çekmiştir. Bugün sizlere tanıcağımız Dolabimiseviyorum.com da tam olarak böyle bir proje. Üstelik projenin arkasındaki isimlerin tecrübelerine ve projenin kısa geçmişine baktığımızda da ortaya ilgi çekici bir manzara çıkıyor.

Büyük beden kadınların hem giysi alışverişi sırasında, hem de aldıkları kıyafetlerin içinde mutlu olmalarını; bu sayede de giysi dolaplarıyla barışmasını amaçlayan Dolabımı Seviyorum, kısaca büyük beden kadınlar için bir dikey e-ticaret projesi.

2012 yılının Mayıs ayında kurulan Dolabımı Seviyorum'un kurucusu ise Melike Çarpatan. Çarpatan'ın geçmişine baktığımızda; tekstil tasarım lisansı ve 10 yılı aşkın tekstil tecrübesi görüyoruz. Aynı zamanda TV'de çok sayıda kadın programına konuk olan Çarpatan, Uzman TV'de de yer alıyor. Dolabımı Seviyorum'un bir diğer dikkat çeken yanıysa Çarpatan'ın eski patronları olan Mehmet Ulaş Ergin ve Sertan Üçer'in de sahip oldukları İnnova Tekstil (Inditex, Mango, River İsland gibi markaların Türkiye'deki en büyük denim üreticisi) ile projeye ortak olması.

dolabimi-seviyorum-ekran-goruntusu

Dolabımı Seviyorum'un sepet ortalaması 100 TL civarında, günlük paket çıkışı ise 25-40 arasında değişiyor. En çok talep Anadolu ve Ege Bölgesi'nden gelirken kullanıcıların ortalama yaş aralığı ise 28-50. Diğer yandan en çok 48-56 arasındaki bedenler ilgi görürken sitede 60 bedene kadar ürün bulunuyor. Şirketin 2013 sonu hedefi ise 250 bin üye ile 3 Milyon TL'lik bir ciro. Şu an yüzde 80 konsinye ve yüzde 10 da stoklu olarak çalışan Dolabımı Seviyorum, aynı zamanda Blacviola adı ile kendi markasını da çıkartmış.

Bu arada, Dolabımı Seviyorum üzerinde vucüt tipinizi öğrenmek için şurayı, beden ölçünüzü almak içinse burayı ziyaret edebilirsiniz.

Çocukluk hayali

melike-carpatan
Melike Çarpatan

Çarpatan'a Dolabımı Seviyorum'un arkasındaki hikayeyi sorduğumuzda ise kendisi şunları paylaştı: "Ailemin büyük beden olması ve benimde küçük yaşlardan beri yaşıtlarıma göre daha iri bir çocuk olmam, benim eğitim hayatımı yönlendirdi. Benim hayattaki iş hedefim büyük beden kadınları giydirmek oldu. 2011 sonunda ise gerek okul hayatım gerek sektör tecrübemle, idealime “büyük beden kadınların güzel kıyafetler içinde mutlu olmalarını sağlamak” ulaşmak için, ilk adımımı attım. Şirketi 2012 yılının ocak ayında kurduk.  Blog ile başlayan Dolabımı Seviyorum sitesinin ardından,  takipçilerden gelen yoğun talep üzerine satış sitesini de 1 mayıs 2012 de açtım.".

Ayrıca büyük beden stil danışmanı olarak çok sayıda TV programı ve ana haber bülteninde de yer aldığından bahseden Çarpatan aynı zamanda çeşitli dergilerde yazıp bu konuda seminerler de veriyormuş.

Kadınların yüzde 47'si büyük beden

Melike Çarpatan'ın paylaştığı rakamlara göre Türkiye'deki büyük beden kadın popülasyonu yüzde 47. Dolayısıyla bu alanda ciddi bir potansiyel olduğu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolabımı Seviyorum ise hem kurucu ve ortaklarının tecrübesi hem de bir e-ticaret sitesinden çok kullanıcıları için platform olmasıyla bu alanda önemli bir söz sahibi olabilecek potansiyele sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.