Üniversite öğrencileri Android tabletlere uygulama geliştirmek için yarışacak

Üniversite öğrencileri Android tabletlere uygulama geliştirmek için yarışacak

Turkcell ve ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi ATOM işbirliği ile üniversiteler arası mobil uygulama ve oyun geliştirme yarışması düzenleniyor.

Tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada, yarışmacılar herhangi bir konu ya da kapsam kısıtlaması olmadan, tabletlere yönelik eğlenceli, kullanışlı, çevre, sağlık ve engelsiz yaşam gibi sosyal konularda da hayatı kolaylaştırıcı Android tablet uygulamaları geliştirecek.

Başvuruların 20 Mayıs tarihine kadar süreceği yarışmada,  en fazla 4 kişiden oluşabilecek ekiplerin geliştirdiği uygulamalar bazı değerlendirme kriterlerine göre sıralanacak.  

Üniversiteli gençler tarafından geliştirilen uygulamalar, fikrin yenilikçi ve orijinal olması, tasarım ve kullanıcı deneyimi, işlev ve fayda, son olarak tabii ki hedef kitlenin büyüklüğü ve ticari faydasına göre belirlenecek kriterler kapsamında değerlendirilecek.

Yarışma sonunda ilk 3'e giren ekipler Turkcell Partner Program'dan pazarlama ve gelişim desteği ile iş ortağı olma fırsatını da yakalayacak. Bunun yanı sıra ilk 3'e girecek ekiplere Turkcell Tablet, Turkcell MaxiPRO5 ve Turkcell MaxiPlus5 hediyeleri verilecek. Jürinin değerlendirmesi sonucunda uygun bulunan uygulamalar Turkcell'in tabletlerinde yüklü olarak sunulmaya da başlanabilecek. Böylece yarışmanın kazananları geliştirdiği uygulamaları çok geniş kitlelere sunma fırsatını da bulmuş olacak.

Yarışma ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.