Aspire R7: Acer'dan 15.6 inçlik dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar

Aspire R7: Acer'dan 15.6 inçlik dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar

acer new york aspire r72011 yılı mali sonuçlarına göre 212 milyon dolar zarar eden Çinli teknoloji devi Acer, bir kez daha kişisel bilgisayar dünyasına yeni oyuncular kazandırıyor. New York'ta düzenlenen basın toplantısında Acer'ın 3 dokunmatik bilgisayar modeli ile 2 tablet bilgisayarı sahneye çıktı.

15.6 inçlik dokunmatik ekran

Daha önce çift dokunmatik ekranlı bir taşınabilir bilgisayarla sıradışı bir adım atan Acer'ın yeni ürünleri arasında en dikkat çekici model sanırım Aspire R7. Dizüstü bir bilgisayar olarak tasarlanan Aspire 7, 15.6” büyüklüğünde Full HD (1920x1080) dokunmatik ekrana sahip olması şaşırtıcı. Ancak R7'nin farklılığı bununla sınırlı değil.

Dokunmatik faresi klasik tasarımın aksine tuş takımının üzerinde. Bu da yazı yazarken benim de karşılaştığım soruna ciddi bir çözüm sunuyor. Dokunmatik ana ekran ise destekli ayak ile oldukça esnek şekilde kullanılabiliyor. Gerektiğinde masaüstü bir bilgisayar rahatlığı sunarken, dilerseniz tablet bilgisayar gibi kullanabiliyorsunuz.

Windows 8 işletim sistemine sahip R7, donanımsal özellikleri tatmin edici düzeyde.  Intel Core i5 işlemci, 12 GB'a kadar bellek, 1TB sabit disk veya 256GB'a kadar SSD vs... Acer Aspire R7, 999 Avro'dan yani yaklaşık 1800 TL'den başlayan fiyatlarla Haziran ayından itibaren satışa sunulacak.

Bu boyutta bir cihazın taşınması çok kolay değil ama tasarım son derece başarılı gözüküyor ki R7'nin dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden Red Dot kazananı olması da bizi doğruluyor.

Ultrabook serisi devam ediyor

New York'ta tanıtılan Acer Aspire P3 ise bir yaklaşık 1.4 kg ağırlığında ve 20 mm kalınlığında bir "ultrabook". Aspire P3'ün de Aspire R7 gibi farklı kullanım şekilleri var. Dokunmatik ekran altlık modunda veya klavye kasasından çıkarılarak kullanılabiliyor. Acer Aspire P3 de Windows 8 tabanlı ve arzu edenler için bir ekran kalemi sunuyor.

acer aspire v serisi

5 MP çözünürlüğünde arka kamerası bulunan Acer P3 popülerleşen Bring Your Own Device (BYOD, Kendi Cihazını Getir) kavramı için de ideal bir ürün olarak sunuluyor.

Yenilenen Acer V5 Serisi dizüstü bilgisayarlar ve Acer V7 Ultrabook da mobiliteye önem veren Acer'in tanıttığı cihazlardan ve  farklı güç ve ekran özellikleriyle çeşitlilik sunuyor. Aspire V Serisi Mayıs sonundan itibaren temin edilebilecek. V5 Serisi 399 Avro'dan, V7 Serisi ise 600 Avro'dan başlayan fiyatlarla satışta olacak.

Acer, Iconia serisinde tanıttığı Androidli tabletler ise dört çekirdekli işlemci,  5MP kamerası ve 7.9” LED arkadan aydınlatmalı ekranı ve 7 saat pil ömrüyle Androidli tablet pazarında mücadele etmek için çok da sıradışı olmayan özellikler sunuyor. Burada dikkatimi çeken Acer'ın da tek elle kullanılabilen tablet deneyimine yönlenmiş olması.

Acer'ın yeni ürünleri "tabletler önümüzdeki 5 yılda hayatımızda nasıl bir yer edinecek" sorusunu bir kez daha akıllara getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.