Kişisel dergi özelliği Flipboard'a 6 milyon yeni kullanıcı kazandırdı

Kişisel dergi özelliği Flipboard'a 6 milyon yeni kullanıcı kazandırdı

Kişisel dergi özelliğiyle online içerik kategorisine yeni bir boyut kazandıran Flipboard, yeni sürümüyle beraber büyüme hızını katlayarak yoluna devam ediyor. Çok değil, yaklaşık iki hafta önce 3 milyon yeni kullanıcıya ulaşan mobil uygulama bu rakamı şu anda 6 milyona çıkarmış durumda.

TechCrunch Disrupt NY 2013 etkinliğine katılan Flipboard CEO'su Mike McCue, değişen dergi sektörü ve Flipboard hakkında önemli bilgiler paylaştı. Mike McCue, Mart ayında yayınlanan Flipboard 2.0'tan sonra Flipboard'un yaklaşık 6 milyon yeni kullanıcıya ulaştığını belirtti. Bu rakamın yaklaşık 2 hafta önce 3 milyon olarak açıklandığını ve günlük ortalama 176 bin kullanıcı kazandığını paylaşalım.

Kullanıcıların şu anda 1 milyondan fazla kişisel dergi yarattıklarını söyleyen Mike McCue'nun paylaştığı rakamlar arasında Flipboard'un toplamda 56 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığı bilgisi bulunuyordu.

Android'e yeni sürüm yolda

Flipboard'un 2.0 sürümü yani başta kişisel dergi özelliği şu anda sadece iOS işletim sistemleri için kullanılabilir durumda. Android'li cihazlar için henüz yeni sürüm yayınlamadı. Ancak Mike McCue'nun çok kısa bir zaman içinde yeni Android sürümünün Google Play'deki yerini alacağını ifade ettiğini paylaşalım.

Online içerik kategorisi için önemli bir gelişme olarak adlandırabileceğimiz kişisel dergi özelliğinden kısaca bahsedelim. Kişisel dergi yaratma özelliği ile kullanıcılar, istedikleri içerikleri iğneleyerek kişisel dergilerine ekleyebiliyor. Daha sonra oluşturulan bu dergiyle kendi düzenlemelerine ait toplu içeriğe ulaşabiliyor. Yaratılan kişisel derginin istenilen kullanıcılarla paylaşılabildiğini de sözlerimize ekleyelim.

Mike McCue'nun paylaşıldığı rakamlardan da görüldüğü üzere kişisel dergi özelliği kullanıcıların oldukça dikkatini çekmişe benziyor. Dergi sektörü açısında bir devrim yaratabileceğini düşündüğümüz kişisel dergi özelliği, konvansiyonel dergi anlayışının oldukça önüne geçmiş olduğunu söylemek yanlış olmaz.

*Görsel kaynak: TechCrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.