İnternete bağlı ve Twitter'a entegre guguklu saat projesi

Yakın geçmişte tweet atabileceğiniz buzdolaplarından, internete bağlı çamaşır makinelerine kadar pek çok ürün gördük.
İnternete bağlı ve Twitter'a entegre guguklu saat projesi

flock-twitterHer geçen gün çok daha fazla internete bağlı cihaz evlerimize girmeye başlıyor. Yakın geçmişte tweet atabileceğiniz buzdolaplarından, internete bağlı çamaşır makinelerine kadar pek çok ürün gördük.

"Internet of things" kültürünün en temel yapı yaşını oluşturan bu ürünler sayesinde, gelecekte her ürünün internete bağlı olacağı bir dönemin şu andaki taş devrini yaşıyoruz.

Bu internete bağlı olan ve yeni eğlenceli ürünlerden birisi de Twitter'ınıza bağlı bir guguklu saat. Kişisel bir ürün olan bu Twitter'ınıza bağlı. Saat, size mention geldiğinde, mesaj geldiğinde ve de yeni takipçi geldiğinizde uyarı veriyor. Bu uyarı da tabii ki klasik guguklu saat modelleri ile aynı ama yuvasından çıkan kuşlar, Twitter kuşları oluyor.

Londra merkezli BERG Cloud tarafından geliştirilen Twitter'ın guguklu saati limitli bir sayıda ve ciddi bir geliştirilme süreci sonrasında üretilmiş. Aslına bakarsanız BERG, bu ürününü bir case study olarak görüyor ve web sitesinde de bu şekilde projeye detaylıca yer vermiş.

Bununla birlikte, Twitter da ürünü destekliyor. Hemen aşağıdaki videoda, Twitter'ın resmi hesabından yayınlanan ve ürünü tanımlayan #Flock hashtaginin kullanıldığı, videoyu izleyebilirsiniz. Bir diğer videoda da ürünü, yaratıcılarının gözünden daha detaylı olarak görmeniz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.