Android, yeni satılan telefonlarda birinci çeyrekte lider!

Android, yeni satılan telefonlarda birinci çeyrekte lider!

Akıllı telefon işletim sistemi konusunda onlarca farklı cihazla kullanıcılara ulaşan Android, pazardan aslan payı almaya devam ediyor. Kantar Worldpanel Comtech, tarafından yapılan araştırmaya göre 2013 yılı Ocak-Mart aylarını kapsayan dönemde Android, satılan akıllı telefonlardan en fazla payı alan işletim sistemi.

TechCrunch ile paylaşılan verilere göre birinci çeyrekte satılan akıllı telefonların yüzde 64.2'ü Android oldu. Pazarın diğer önemli oyuncusu iOS ise söz konusu dönemde satılan telefonlardan yaklaşık yüzde 29'luk pay alabildi. Windows Phone ise geçen dönemlere göre gözle görülür bir yükseliş elde ederek yüzde 5.1'lik payın sahibi durumunda.

Araştırmanın Avustralya, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, İngiltere ve ABD'de gerçekleştiği belirterek, ülkeler bazında hangi işletim sistemli telefonların daha fazla satıldığına paylaşalım. iOS işletim sistemli akıllı telefonların satışı konusunda söz konusu ülkeler arasında Japonya'nın sıyrıldığını görüyoruz. Belirttiğimiz tarihler arasında Japonya'da satılan akıllı telefonların yüzde 49.2'si iOS işletim sistemine sahip oldu.

isletim-sistemi-en-cok-satanlar

Android İspanya'da yüzde 93 pay aldı

Android'in ülkelere göre satışı konusunda açık ara İspanya oldu. 2013 yılı Ocak-Mart ayları arasında İspanya'da satılan akıllı telefonların yüzde 93.5'i Android işletim sistemi kullanıyor. Avrupa ortalamasında ise Android yüzde 68.8 pay alarak birinci konumda.

Android, farklı marka ve modellerle pazarda yer alması platformun diğer pazar payı bakımından işletim sistemlerinden bir adım önde olmasını sağlıyor. iOS'un ise İspanya gibi Avrupa ülkelerinde pazardan neredeyse hiç pay alamaması araştırmada dikkat çeken detaylar arasında. Windows Phone'un pazardaki etkinliğini artırmasıyla beraber akıllı telefon pazarında neler değişecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.