Zynga halka arzın ardından ilk kez kâr etti!

Zynga halka arzın ardından ilk kez kâr etti!

Zynga'nın mali tablolar konusunda başarısız dönemler geçirdiği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Geçen seneyi 209 milyon dolar zararla kapatan şirket, kâr etme umutlarını 2013 yılına bırakmıştı. Dün açıklanan mali tablolara göre şirket, halka arz olduktan sonra ilk kez kâr açıkladı.

Paylaşılan bilgilere göre 2013 yılı Ocak-Mart ayları arasında Zynga 264 milyon dolar gelir elde etti. Şirketin söz konusu dönemdeki gelirlerini geçen çeyreklerle kıyasladığımızda gerilemenin olduğunu görüyoruz. 2012 yılı birinci çeyrekte 320 milyon dolar gelir elden eden şirket, bir önceki çeyrekte 311 milyon dolar gelir açıklamıştı.

Zynga'nın en sıkıntılı olduğu konuların başındaysa kârlılık geliyordu. Ancak şirket, 2013 yılı birinci çeyrek tablolarında kısmen de olsa kârlılığını pozitife çevirdi ve söz konusu dönemde 4 milyon dolar kâr açıkladı. Bilindiği üzere Zynga, borsaya açıldıktan sonra kâr açıklamamıştı. 2012 yılı sonunda toplamda 209 milyon dolar zarar açıklayan şirket, sadece son çeyrekte 48.6 milyon dolar zarar etmişti.

Zynga'nın aktif kullanıcı rakamlarına baktığımızdaysa 2013 yılı birinci çeyrekte gerileme yaşadığını paylaşalım. Bir önceki çeyrekte 65 milyon günlük aktif kullanıcısı bulanan şirketin, bu rakam söz konusu dönemle birlikte 52 milyona gerilemiş oldu.

Zynga'yı çiftçiler kurtardı

Mali tablolar hakkında hakkında açıklama yapan Zynga CEO'su Mark Pincus, son dönemde özellikle FarmVille 2 ile önemli bir aşama kaydettiklerini ifade ediyor. FarmVille 2 ile her ay 40 milyon kullanıcıya ulaştıklarını paylaşan Pincus, 2013 yılında değişime devam edeceklerini söylüyor.

Mark Pincus, her ne kadar Zynga'nın FarmVille 2 ile önemli bir aşama kaydettiklerini söylese de şirketin elinde gerçek parayla oyun oynama gibi bir silahı bulunuyor. Nisan ayı başında İngiltere'de ZyngaPlusPoker ve ZyngaPlusCasino adında iki oyun yayınlayan şirket, kullanıcıların gerçek parayla oyun oynamasını sağlamıştı. Bu durum geçen çeyrek mali tablolarını etkilemese de gelecek dönemlerde şirketin, kârlılık ve gelir konusunda daha hızlı bir kademe kaydedeceğini gösteriyor.

Öte yandan halka arz olduktan sonra ilk kez kâr eden şirket, borsada kaybetmeye devam ediyor. Şirketin borsadaki hisseleri yüzde 8.93 gerileyerek hisse başı 3.05 dolara kadar geriledi. Bu düşüşle beraber şirketin piyasa değeri 2.6 milyar dolar seviyene düşmüş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.