AngelList bünyesindeki 30 bini aşkın yatırımcıya, online olarak yatırım yapma imkanı sunuyor

AngelList bünyesindeki 30 bini aşkın yatırımcıya, online olarak yatırım yapma imkanı sunuyor

angellist-logo2012 yılının sonlarında AngelList Invest'i duyuran AngelList; platform üzerinde yatırımcı pozisyonunda bulunanların, diledikleri internet girişimine online olarak yatırım yapmasına olanak sağlamıştı. Aradan geçen süre içerisinde AngelList'in önemli rakamlar toplayarak başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini söyleyebiliriz.

AngelList Invest haricinde şirket ile ilgili bir diğer önemli gelişme de SecondMarket ile gerçekleşen ortaklıktı. SecondMarket.com bildiğiniz gibi ABD'de borsaya açık olmayan şirketlerin, hisse alım-satım için kullanabildikleri bir platform konumunda. AngelList ile imza atılan ve bin dolarla bile internet girişimlerine yatırım yapabilmenize olanak sağlayan ortaklığın detaylarını şuradan öğrenebilirsiniz. Diğer yandan 500 Startups ve TechStarts'ın da platform olarak AngelList'i kullandığını hatırlatalım.

AngelList kısa bir süre önce yaptığı açıklamada geçtiğimiz Aralık ayından itibaren online olarak 1100 yatırım gerçekleştiğini ve toplamda 6 milyon doların üzerinde bir hacmin oluştuğunu duyurdu. Ayrıca AngelList bugün itibarıyla tüm internet girişimlerinin, söz konusu programa dahil olabileceğini açıkladı.

Şu an AngelList üzerinde, SecondMarket.com'da bulunan 20 bin yatırımcı ile birlikte, toplamda 30 binin üzerinde onaylanmış yatırımcı bulunuyor. Bu arada AngelList üzerinde bireysel olarak bin dolardan başlayarak yatırım kararı alabiliyorsunuz, ancak internet girişiminin nihai yatırımı alması için toplamda minimum 150 bin gerekiyor.

"İnternet girişimleri için Kickstarter"

AngelList'in ortaya koyduğu bu yapı, uzun vadede internet girişimciliğini değiştirebilecek cinsten. Baktığımızda gelir modeli kaygısı bulunmayan, bir açıdan bakarsak daha vizyoner, projeler AngelList'in ortaya koyduğu bu model ile çok daha kolay bir şekilde yatırımcılarla buluşabilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi AngelList'in sahip olduğu yatırımcı kitlesinin büyüklüğü ve düşük miktarlarla da yatırımlara dahil olunabilmesi oldukça kritik. Hatta bu durumu internet girişimleri için Kickstarter olarak bile nitelendirebiliriz.

AngelList'in bir diğer yöneldiği alan ise internet girişimleri için yetenek avcılığı. Webrazzi'de de sık sık değindiğimiz gibi dünyanın her yerinde internet girişimleri için işe alım ve yetenek bulma büyük bir problem. Bu noktada elinde önemli kozları bulunan AngelList, işe alım konusuna da yöneldi ve güncel olarak bir hafta için 60 işe yerleştirme rakamına ulaştı.

Baktığınızda tüm bu gelişmeler AngelList'in ne kadar değerli, ve sektörde kendisini oldukça özel kılacak olan bir yol seçtiğinin göstergesi. Diğer yandan tüm bu gelişmeleri internet girişimciliğinde hızla yükselen crowdfunding/topluluk destekli akımının etkisine bir örnek olarak da sunabiliriz.

Son olarak AngelList'i takip ediyor ve bir iPhone'a da sahipseniz Angie isimli uygulamayı telefonunuza indirmenizi tavsiye ediyoruz. :)

Güncelleme: AngelList üzerinde nasıl yatırım yapabiliriz gibi çok sayıda soru aldık. Çözüm olarak ise şu an okuyor olduğunuz bu paragrafı yazıya eklemeye karar verdik. AngelList'e üye olduktan sonra hesabınızın yatırımcı kimliği kazanması için başvuruda bulunmanız gerekiyor. Adresinden konuyla ilgili detaylı bilgiyi alabilirsiniz. Başvuru için doldurmanız gereken form ise burada. Tüm detaylar için ise şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.