Facebook çapraz platform uygulama geliştirme altyapısı Spaceport'u ekibe dahil ediyor

Facebook çapraz platform uygulama geliştirme altyapısı Spaceport'u ekibe dahil ediyor

spaceport-html5-facebookFacebook, Instagram'a 1 milyar dolar ödemiş olsa da, yetenek satın almalarına devam ediyor. Bu kez çapraz platform tabanlı uygulama geliştirme altyapısı spaceport.io ekibi Facebook'a katılıyor.

Facebook'un tüm mobil platformlara aynı mesafede olması gerektiği bir gerçek. Spaceport ekibi de geliştiricilerin farklı platformlara aynı kalitede ve hızlı çalışan oyunlar geliştirmesini sağlayan Adobe Air alternatifi bir platform sunuyor. Bu yolda harcayabileceği BBC Worldwide ve YouWeb tarafından sağlanan 3 milyon dolarlık bir yatırımı da bulunuyor.

Spaceport.io mevcut varlığını koruyacak ama bundan sonra Facebook tarafında yapılacak geliştirmeler daha önemli görünüyor. Zira Facebook mobil uygulama tarafında ilk önce HTML5 üzerinden yol almış ancak performans sıkıntıları nedeniyle platform tabanlı uygulamalara geçiş yapmıştı.

Facebook'un mobil uygulamalarda ikinci bir değişime gitmesi mümkün olur mu bilmiyoruz ama Facebook'un oyun tarafında da çapraz platformlara ilgi duyduğu biliniyor. Diğer yandan Firefox OS da HTML5 tabanlı uygulamalarla Facebook gibi farklı platformlarda yer almak isteyenler için avantaj sağlamak istiyor.

Halen platform tabanlı uygulamalar mobil tarafta baskın ama 'mobil web uygulamaları çağı'nın gelip gelmediği de bu gelişmelerle tartışılmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.