Twitter müzik servisini ve Twitter Music iPhone uygulamasını tanıttı

Twitter müzik servisini ve Twitter Music iPhone uygulamasını tanıttı

Bir süredir konuşulan Twitter'in müzik uygulaması nihayet gün yüzüne çıktı. Biraz önce Twitter'ın resmi blogundan yaptığı açıklamaya göre Twitter, iTunes, Spotify ve Rdio işbirlikleriyle resmen müzik işine girdi.

İlk uygulamasını iPhone için AppStore'da tanıtan Twitter, Rdio veya Spotify abonelerinin müzikleri tam olarak dinlemesine imkan tanıyor. Zamanla müzik sağlayıcıların sayısının artacağını söylüyor.

Varsayılan durumda ise sadece iTunes üzerinden çekilen tanıtım parçalarını dinleyebiliyor ve isterseniz iTunes'dan ilgili parçayı satın alabiliyorsunuz.

Twitter music app store

Hem müzik hem müzisyen keşfedin

Twitter'ın Vine'da olduğu gibi yeni bir uygulamayla ortaya çıkması müzik severleri ayrı bir şekilde ele alacağını gösteriyor. #NowPlaying etiketiyle Twitter'da da etkisini hissedeceğimiz bu yenilik hizmeti müzik sektörü için yepyeni bir mecra olacak.

Bir müzik dinleme ve keşif uygulaması olarak tanıtılan Twitter Music, arkaplanda çalışıyor ve yeni yeteneklerin keşfini de önemsiyor gibi görünüyor.

Twitter music iphone app store

Şimdilik Türkiye Appstore'da yok

twitter music iphone

Şimdilik sadece ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zellanda'da için açık. Twitter diğer ülkelere ve Android kullanıcılarına hizmet vermek için de biraz zaman istiyor.

Apple, zamanında iTunes'a eklediği sosyal müzik hizmeti Ping'i kapatmıştı ama Twitter'ın bu konudaki tecrübesi Facebook ve Google'ı düşündüreceğe benziyor. Twitter blogunda şimdilik bu bilgilere yer vermiş.

music.twitter.com sayfası da ilerleyen saatlerde aktif olacak. Yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.