Ödev paylaşım platformu Eodev.com mobil uygulamalarıyla dikkat çekiyor

Ödev paylaşım platformu Eodev.com mobil uygulamalarıyla dikkat çekiyor

İlkokuldan üniversite son sınıfa kadar öğrencilerin bitmek bilmeyen sıkıntılarının başında ödevler bulunuyor. Girişimciler için bir fırsat kapısı olan ödev konusu, hızla yaygınlaşan internet ve mobil cihazlarla çözüm buluyor. Bu kategoride değerlendirebileceğimiz ve geçen aylarda kullanıma açılan Eodev.com, mobil uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

Polonya merkezli Brainly.com'un bir servisi olan Eodev.com, Michal Borkowski, Tomasz Kraus ve Lukasz Haluch tarafından kurulan bir girişim. Benzer projelerin şu anda 7 ülke için yerelleştirilerek kullanıma açıldığını paylaşalım.

2013 itibariyle mobil uygulamalarını yayınlayan Eodev.com'u, öğrenciler için bir sosyal ağ olarak değerlendirebiliriz. Platforma katılan öğrenciler, yapamadıkları ödevleri paylaşıp soru soran öğrencilere yardımcı olabiliyor. Kullanıcıların platform üzerinde gerçekleştirdikleri bu etkileşimler ise puanlama sisteminde üst sıralarda yer almasını sağlıyor.

iOS uygulamasını Ocak ayında yayınlayan Eodev.com, Android uygulamasını ise geçen haftalarda kullanıcılara sunmuş bulunuyor. Web sitesinin eksiği değil fazlası bulunan uygulamaların en dikkat çekici özellikleri arasında fotoğraf ile ödev paylaşma bulunuyor. Özellikle geometri gibi görsel ağırlıklı sorularının paylaşılması kullanıcılara kolaylık sunduğunu belirtmek gerekiyor.

eodev-com-1 eodev-com-2 eodev-com-3

Günde 5 bin ödev paylaşılıyor

Yaklaşık 6 ay önde açılan Eodev.com hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına ulaşmış durumda. Aldığımız bilgilere göre günlük olarak 70 bine yakın tekil ziyaret alan platformun aylık 2 milyon üzerinde tekil ziyaretçisi bulunuyor. Platform üzerinden günlük ortalama 5 bin ödev paylaşıldığı bilgisini de sözlerimize ekleyelim.

Platformun gelir modeli reklamlar üzerine kurulu. Şu anda ajanslar üzerinden reklam almaya başlayan Eodev.com üniversiteler ve eğitim kurumlarından reklamlar almak üzerinden çalışmalarını sürdürüyor. Eodevi.com'un dolayısıyla Brainly.com'un gelecek planları arasında sosyal öğrenme fikrini yaygınlaştırmak bulunuyor. Bu anlamda Brainly.com'un kısa bir zaman içinde yeni bir ülkeye açılacağını söyleyelim.

Sosyal öğrenme kategorisinde girişimleri sayısının diğer kategorilere oranla oldukça az olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden Brainly.com gibi elini çabuk tutan girişim projeleri hızla yol katediyor. Eodev.com'un Türkiye'deki kullanıcılar için hızla yerelleşerek, mobil cihazlara uyum sağlaması dikkatimizi çeken noktalar arasında bulunuyor.

Eodev.com iOS uygulamasını buradan, Android uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.