Tasarımcılar için dikey arama motoru: Niice

Görsel arama motorlarını gün geçtikçe daha fazla kullanmaya başladık ve hepimiz için görsellik oldukça önemli. Görsel arama, aradığımız görsellere bizi gün geçtikçe daha hızlı ulaştırmaya da başladı.

Bununla birlikte özellikle tasarımcılar için ilham verici Niice gibi işler, dikey görsel arama motoru olarak hizmet veriyor. En azından, sadece tasarıma meraklı kişiler için Google Görseller'den daha iyi bir hizmeti ve tabii ki arama tecrübesini sunuyor.

Niice projesinin sahibi Kuzey İrlanda'da yaşayan Chris Armstrong. Özellikle tasarımcıların ilgisini çekeceğini düşündüğüm site, farklı işler görmek adına da önemli bir arama motoru olmuş durumda. Mesela aramak istediğiniz rengi yazarak, güzel sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Örnek olarak aşağıda "orange" arama sorugusuyla, turuncu ana rengini kullanan bazı tasarımları Niice üzerinden arattığım bir ekran görüntüsü var.

niice

Niice'i destekleyenler arasında Behance, Dribble ve Designspiration gibi siteler bulunuyor. Yani yaptığınız aramalar size bu siteler üzerinden sonuçlarla getiriliyor. Tasarıma merakı olan herkesin bildiğine emin olduğum bu sitelere her geçen gün yenileri de eklenmeye devam edecekmiş. Böylece Niice, farklı sanatçıların portfolyolardaki farklı işlere göz atmanız için güzel bir dikey arama motoru.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.