WeareHunted satın almasını doğrulayan Twitter resmen müzik işine giriyor

WeareHunted satın almasını doğrulayan Twitter resmen müzik işine giriyor

Twitter çok yakında online müzik konusundaki yatırımlarının geri dönüşünü almaya başlayacak. Sizlere geçen ay içerisinde aktardığımız konuyla ilgili son gelişmelere göre Mart ayında düğmeye basılması beklenen Twitter Music, ufak bir gecikmeyle de olsa önümüzdeki birkaç gün içerisinde resmen hayata geçmiş olacak.

Twitter Music’in yanı sıra yakın zamanda Vine satın alması ve Twitter Cards ile ilgili olarak duyurduğu yeniliklerle beraber Twitter artık bir medya kanalı olarak gücünü çok daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

Bu gelişme ile beraber Twitter, uzun zamandır konuşulan WeAreHunted satın almasını da resmi olarak doğrulamış oldu.

Twitter müzik konusuyla uzun zamandır yakından ilgileniyor ve bu konuda çalışmalarını sürdürüyordu. Hem Twitter, hem de WeAreHunted tarafında uzun zamandır devam eden sessizliğin bu haber ile birlikte bozulmasının ardından şimdi merak edilen Twitter Music’in ne zaman resmen açılacağı.

Görünüşe göre bunun için Coachella müzik festivali seçilmiş durumda. Dolayısıyla bugün veya hafta sonunda konuyla ilgili ilk duyurunun Kaliforniya’da düzenlenen festivalden gelmesi bekleniyor. Uzun zamandır üzerinde çalışılan uygulama hakkında henüz çok az bilgi var.

Türkiye’de PopStar Türkiye adıyla yayınlanan American Idol’ın sunucusu Ryan Seacrest uygulamayı ilk test eden şanslı azınlık içerisinde yer alıyor. ABD müzik dünyasının önemli isimlerinden biri olan Seacrest’in uygulamayı çok beğendiğini söylediği tweet’leri bu konudaki heyecanın bir kademe daha yükselmesine neden oldu.

WeAreHunted’ın da resmi sitesinden satın almayı doğrulamasının ardından artık pek çok müzik sever Twitter’ın uygulamasını görmek için bekliyor. Twitter bu konuda dışarı bilgi sızdırmayarak merak seviyesini yüksek tutmayı başardı. O yüzden uygulama yayınlandığı andan itibaren çok ciddi bir ilgi görmesi sürpriz olmayacak.

Konu ilginizi çekiyorsa siz de son gelişmeleri @TwitterMusic hesabından takip edebilirsiniz.

Güncelleme: Twitter müzik için hazırladığı music.twitter.com üzerinden ön kayıtları almaya başladı. Eğer Twitter Music uygulamasını kullanmayı düşünüyorsanız şimdiden "Coming Soon" ("Yakında") ibaresinin olduğu sayfadan kaydınızı yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.