Sicili temiz yeni girişimler tüketici algısında daha avantajlı

Sicili temiz yeni girişimler tüketici algısında daha avantajlı

trendwatching yeni markalarTüketici eğilimlerini yakından takip eden Trenwatching'in yeni raporu köklü markaların neden yeni markalara tercih edildiğini gösteriyor. Özet raporda paylaşılan bilgiler tüketicilerin tercihlerinin neden ve nasıl değiştiğini ve değişebileceğini gözler önüne seriyor.

Trendwatching'in analizine göre "İş Dünyası 3.0" kurallarına göre oynayan yeni nesil markalar, eski/köklü markaları temiz sicilleriyle altediyor. İnternet sektöründe de gördüğümüz bu düzende yeni markalar daha hızlı, daha temiz, daha açık ve daha duyarlı olarak tarif ediliyor. Köken ve tarihsel mirastan yoksun olsalar da tüketicilerin ilgisini üzerlerine çekebiliyorlar.

Bu yeni marka tercih sürecinin temel özellikleri ise şunlar;

  1. Yeni Arzusu: Tüketiciler yeni olana daha iyi gözüyle bakıyor ve etkileniyor. Yenilik empoze edilen bir şey olmaktan çıkıp, talep edilen şey olmaya başlıyor.
  2. Anında Güven: Tüketiciler sicili temiz markalara anında ısınıyor. Özellikle büyük şirketlere olan güvenin tarihsel gerilemesini de beraberinde getiriyor.
  3. Açık operasyon: Sicili temiz markaların ürünlerini satın almak veya kullanmak tüketicilere daha anlamlı geliyor. İki yönlü iletişim kavramı da bu noktaad önemli rol oynuyor.

Bildiğimiz bazı yeni 'sicili temizler'

Trendwatching, üretimini Çin’e kaydırıp kaydırmama kararını tüketicilere bırakan ABD'li şirket Coffee Joulies, Orta Doğu yapımı lüks spor araba üreticisi W Motor, navigasyon uygullaması Waze, kişisel genetik firması 23andMe, ev için akıllı uygulamalar olan Lockitron ve Smart Things gibi markaları yeni dönemin sicili temiz markaları olarak gösteriyor.

Tüm bu eğilimlerin sonucu olarak bilinen saygın markalar elbette tamamen ortadan kalkmayacak ama Trendwatching'in direniş için bazı tavsiyeleri var;

  • Sicili temiz markaların sahip olduğu heyecanı örnek alın ve bir şeyleri farklı yapma fırsatını yakalayın.
  • Karmaşayı azaltın.
  • Sorumluluk alın.
  • Kendinize ait özgün bir ses tonuyla konuşun ve ilgi çekici şeyler söyleyin.
  • Eğer şirketinizin "sicili temizler" sınıfına girmek için için fazla büyük ve hantal olduğunu düşünüyorsanız, bir ortaklık kurun veya doğru bir şirketi satın alın.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.