Instagram'ın aktif kullanıcılarının yarısı Android cihaz kullanıyor

Instagram'ın aktif kullanıcılarının yarısı Android cihaz kullanıyor

Instagram, Android sürümünü çıkartalı tam 1 yıl süreyi geçti ve Android sürümünün de çıkması ile birlikte, Instagram kullanıcıları çığ gibi büyüdü.

Instagram, kendi resmi blogu üzerinden yaptığı açıklamada, sayısı 100 milyonu geçen aktif kullanıcılarının yarısının Android işletim sistemi kullandığını da ortaya çıkarttı.

Android versiyonlarının, Instagram uygulamasını daha uluslararası bir hale getirmeye yardım ettiği ve tabii ki çok daha farklı kesme ulaştırmayı başardığının farkında olan Instagram, bunu da kendi resmi blogundaki yazıda belirtmiş.

Hatırlayacaksınız, sadece iOS kullanıcıları için özel bir uygulama niteliği taşıyan Instagram, Facebook tarafından 1 milyar dolarlık bedelle satın alınmadan kısa bir süre önce Android versiyonunu piyasaya çıkartmıştı.

Instagram'ın Android versiyonu çıkartma kararının ne kadar doğru bir karar olduğunu sanırım tahmin etmek çok güç değil. Bildiğiniz gibi Android versiyonu çıkar çıkmaz 1 milyonun üzerinde Android kullanıcı tarafında indirilmiş ve en hızlı yayılan Android uygulamalarından bir tanesi olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.