12 bin seyahat acentasına hizmet veren MetGlobal, günde 2 bin rezervasyon alıyor [İnfografik]

12 bin seyahat acentasına hizmet veren MetGlobal, günde 2 bin rezervasyon alıyor [İnfografik]

Kendisini turizmi teknolojiyle buluşturan bir şirket olarak tanımlayan MetGlobal, sitelerinden elde ettiği verilerle bir infografik yayınladı. Türkiyede Tatil.com, Gezi.com ve Otel.com sitelerle bilinen MetGlobal'in infografiğinde online seyahat sektörüne dair önemli bilgiler bulunuyor.

İnfografikteki bilgilere geçmeden önce MetGlobal hakkında birkaç bilgi paylaşalım. 1995 yılında kurulan şirket, IATA, ASTA, ABTA ve A grubu TURSAB üyesi. MetGlobal, tüm havayolu şirketlerinin biletlerini satma yetkisine sahip olmasının yanı sıra yurtiçinde 11 bin, yurtdışında ise 95 binden fazla otel ile çalışıyor.

İnfografiğe geri dönecek olursak, MetGlobal 2012 yılı sonu itibariyle günlük ortalama 2 bin 94 rezervasyona ulaşmış durumda. Şirketin yıllık rezervasyon sayısı ise 762 bin civarında. Mobil rezervasyon konusunda da iddialı olan MetGlobal, 1 milyon 549 bin mobil kullanıcı tarafından ziyaret edildi. Mobil cihazlar üzerinden gerçekleşen rezervasyon sayısı ise 10 bin 915.

MetGlobal'in dünyadaki ülkelerin yüzde 95'ine ulaştığı paylaşılan infografikte, Londra, Paris ve İstanbul öne çıkan şehirler arasında yer alıyor. Türkiye'deki 69 bin 376 kullanıcı ise MetGlobal ile yurtdışı seyahatini tamamlamış durumda.

Türkiye ve globaldeki online seyahat sektörü hakkında bir bilgi vereceğini düşündüğümüz MetGlobal'in infografiğini aşağıda bulabilirsiniz.

metglobal-infografik-2012

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.