Windows 8'in pazar payı yüzde 3.3'e yükseldi

Yaklaşık 5 ay önce kullanıcılara sunulan Windows 8 işletim sistemi pazarına ağırlığını koymaya başlıyor. 2012 sonu itibariyle hemen hemen yüzde 1'lik pazar payına sahip olan Windows 8, paylaşılan son verilere göre pazar payını artırmaya devam ediyor.

The Next Web'in Net Applications verilerini kullanarak paylaştığı habere göre Mart ayı itibariyle Windows 8 yüzde 3.31'lik pazar payına ulaşmış durumda. Windows 8'in böylece 2013 yılı itibariyle yüzde 0.52 yükseltiği paylaşılan bilgiler arasında.

Windows 7 ise işletim sistemi pazarına egemen olmaya devam ediyor. Mart ayında yüzde 44.73'lük pazar payına sahip olan Windows 7, son bir ayda kullanıcı sayısını yükseltmeye devam eden işletim sistemleri arasında yer almayı başardı.

Microsoft işletim sistemleri arasında kaybeden isim Windows Vista oldu. İlk kez yüzde 5 pazar payının altına gerileyen Windows Vista'nın pazar payı Mart ayı itibariyle yüzde 4.99 olarak belirlendi.

Tüm Microsoft işletim sistemlerini bir araya getirdiğimizde, pazarın açık ara lideri Windows oluyor. Windows'un pazardan aldığı payın yüzde 91.89 olduğu paylaşılan bilgiler arasında. Apple'ın işletim sistemi Mac'in yüzde 6.94'lük pazar payı aldığını paylaşalım.

wimdows-8-mart

Sürüm yükseltme kampanyaları bitti

Microsoft, Kasım'dan Şubat ayına kadar Windows 8 için indirimler sunuyordu. Windows 7 kullanıcıları için Windows 8'e yükseltme 15 dolarla gerçekleştirilebiliyordu. Ancak bu indirim kampanyası Mart ayı itibariyle bitti. Bu yüzden Windows 8'in pazar payının artışında ufak da olsa bir düşüş söz konusu olabilir.

Öte yandan yeni bilgisayar alacak kullanıcılar ağırlıklı olarak Windows 8 kullanmaya başlıyor. Hemen hemen tüm bilgisayar üreticilerinin artık Windows 8'li bilgisayar sunması kuşkusuz işletim sisteminin pazar payını artıracaktır.

*Görsel kaynak: The Next Web

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.