Mobil fotoğraf düzenleme uygulaması PicLab, 1 ayda 280 binin üzerinde indirildi

Mobil fotoğraf düzenleme uygulaması PicLab, 1 ayda 280 binin üzerinde indirildi

Bugün sizlere PicLab'ı tanıtacağız. PicLab, kısaca fotoğraflarınızın üzerine yazı yazmanıza ve çeşitli notlar eklemenize olanak sağlayan bir iPhone uygulaması. Fotoğraflarınızı oldukça basit ve başarılı bir arayüzde edit'ledikten sonra sosyal ağlarda paylaşabilmeniz de mümkün.

PicLab'ın yaratıcılarından biri ve aynı zamanda Apperto isimli uygulama geliştirme stüdyosunun da kurucusu olan Sarp Erdağ'dan aldığımız bilgilere göre PicLab şu an 280 binin üzerinde bir download sayısına sahip. Yayına girdikten sonra 2 hafta içinde ABD'de kendi kategorisinde ilk 10'a girmeyi başaran PicLab; Endonezya'da da birinci durumda. Ayrıca uygulama 76 farklı ülkede ise ilk 100 içinde yer alıyor.

PicLab'ın yazılımı Apperto, tasarımı ise ABD'li tasarımcı Roberto Nickson imzalı. Erdağ'dan öğrendiğimize göre Sarp ile Roberto tasarımcılara özel bir platform olan Dribble'da tanışmış. PicLab'dan önce MorningRain adında bir hava durumu uygulaması yayınlayan ortaklar, ardından 3 haftalık bir geliştirme süreci sonunda PicLab'ı yaratmış. Erdağ'ın söylediğine göre ABD'de yaşayan Roberto ile İstanbul'da yer alan Apperto'nun arasında binlerce kilometre ve 7 saatlik bir zaman farkı olsa da Skype, Dropbox ve GitHub'ın verimli kullanımı bu dezavantajı ortadan kaldırmışa benziyor. :)

"Mobil uygulamaların marketlerde kaybolmaması için verimli pazarlama şart"

Mobil uygulamalar için hayati önem taşıyan konulardan biri de pazarlama. PicLab'ın da yazının başında yer verdiğimiz rakamlara ulaşmasında etkili olan etkenlerden biri de sosyal ağlar. PicLab'ın Instagram hesabında PicLab ile yapılmış başarılı kreasyonları takip edebiliyorsunuz. Ayrıca haftalık olarak en iyi PicLab fotoğrafını çeken ekip, fotoğraf sahiplerine ufak ödüller de dağıtıyor. PicLab'ı Twitter'da ise #PicLab hastag'i ile takip edebilirsiniz.

Bu konuda Erdağ'ın görüşleri şu şekilde: "Uygulamanızı App Store'a gönderdikten sonraki ilk birkaç hafta çok önemli. Toplist'lere girmeye çalışmalı ve neredeyse geliştirmeye harcadığınız süre kadar da pazarlamaya yatırım yapmalısınız. Aksi taktirde uygulamanız yüzbinlerce uygulama içerisinde kaybolup gidiyor ve yarışta geri kalıyorsunuz."

PicLab'ın gelir modeli ise en azında şu an için uygulama içi satışa dayanıyor. PicLab'da tüm maske ve diğer bazı ek özelliklere sahip olmak için uygulama içinden satın alma yapabilmeniz mümkün.

piclab-ekran-goruntuleri

Android ve iPad versiyonları planlar arasında

Yine Sarp Erdağ'dan aldığımız bilgilere göre PicLab'ın yakın vadedeki hedefleri arasında kullanıcılarına daha basit bir şekilde yazı ve maske ekleme imkanı sunmak bulunuyor. Ayrıca yaz aylarında PicLab'ın iPad ve Android versiyonlarını geliştirmek de ekibin planları arasında.

Sarp Erdağ'ın da bahsettiği gibi mobil platformlarda pazarlama faaliyetlerinin oldukça farklı, ve belirli bir açıdan bakarsak uygulama sahipleri için avantajlı olması gibi bir durum söz konusu. Bir mobil uygulamayı başarıya götürecek, üzerinde önemle durulması gereken ikinci bir konu da kullanılabilirlik ve basitlik. Bakalım hem pazarlama hem de kullanılabilirlik gibi iki önemli alanda sağlam adımlarla yola çıkan PicLab'la ilgili önümüzdeki aylarda neler konuşuyor olacağız?

PicLab'ı iPhone ve iPod'larınıza şuradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.