Türkçe iPhone uygulamalarını AppTurka ile keşfedin

Türkçe iPhone uygulamalarını AppTurka ile keşfedin

Arama motorları yıllar önce web siteleri için en önemli keşif araçları olarak hayatımıza girdi. Mobil uygulama pazarlarıysa kendi platformları için dahi yetersiz kalmaya devam ediyor. AppTurka da bu eksikliği görerek Appstore'a adım atan kapsamlı yerli uygulamalardan biri.

Daha önce farkllı mobil uygulamalar da geliştiren Bakterimedia tarafından geliştirilen AppTurka, Ekim ayından bu yana süren bir çalışmanın ürünü. İki gün önce App Store'a giriş yapmış ve esas amacı sadece Türkçe içerikli yeni uygulamalar keşfetmenizi sağlamak.

app turka ucretsiz uygulamalar

AppTurka, farklı uygulamalar keşfetmeniz için yeni çıkan ve popüler olan uygulamaların yanında Facebook ve Twitter hesabınız üzerinden size özel öneriler yapıyor. Ücretliyken kısa süre için bedava olan uygulamaları da bir kenarda listeliyor ki bu bölümde de Türkçe uygulamalar dikkat çekiyor ve AppTurka'yı diğer platformlardan ayırıyor. Bu uygulamaların kalitesi ise elbette ayrı bir tartışma konusu.

Daha fazla uygulama, daha iyi öneriler

AppTurka 2 günde 1500 kez indirilmiş ve henüz bir gelir modeli kullanmadan tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Geliştirici ekip Türkçe içerikleri daha dinamik bir şekilde içeri almak ve daha iyi öneriler yapmak için çalışırken hali hazırda 'sakıncalı' uygulamaları filtreleme şansı da sunuyor.

Kendi içinde kişisel bir uygulama pazarı olma özelliği gösteren AppTurka gibi örnekler Android tarafında daha kapsamlı şekilde işliyor ve bu alanda 130 civarında farklı uygulama pazarı olduğu paylaşılıyor. Bu durum Google tarafında bir sorun teşkil etmiyor ama Apple'ın App Store kullanıcı sözleşmesine, App Store'un ana işlevlerine sahip uygulamalara izin vermeyeceğine dair bir bölüm eklediğini de biliyoruz.

Tabii AppTurka için şimdilik bir sorun yok görünüyor ve yerel pazarda ne kadar başarılı olacağını görmeyi umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.