Pegasus Havayolları ile dijital alandaki faaliyetleri üzerine konuştuk [Röportaj]

Pegasus AirlinesHavayolları, e-ticaret anlamında internet sektörü için oldukça önemli bir konumda. Yine aynı şekilde yenilikçi yapıları sebebiyle, dijital dünyaya ve sosyal medyaya en hızlı uyum sağlayan sektörlerden.

Biz de Pegasus Havayolları ile hem çok ciddi bir e-ticaret platformu olarak gördükleri flypgs.com'u hem de dijital pazarlama alanındaki faaliyetleri ile hakkında bilgiler aldık.

Gerçekleştirdiğimiz sohbette Pegasus'un Marka Pazarlama Müdürü Sibel Yaman Kavuklu ve Dijital Pazarlama Müdürü Didem Namver ile görüştük.

Son zamanlarda adını yeni uçak siparişleri ve hızlı büyümesi ile adını duyduğumuz Pegasus Havayolları, e-ticaret alanında da flypgs.com ile oldukça güçlü bir marka. Aldığımız bilgilere göre, Flypgs.com üzerinden bilet satın alma adetleri geçen yıla nazaran yüzde 40'lar civarında yükselmiş. Bununla birlikte Pegasus, 2013 Şubat itibari ile Pegasus Plus adını verdiği uçuş programının relansmanını yaptı. Marka Pazarlama Müdürü Sibel Yaman Kavuklu'dan edindiğimiz bilgiye göre şu anda 700 bine yakın üyesi bulunan Pegasus Plus'a tüm yolcularını dahil etmeyi hedefleyen Pegasus, bu programı ile yolcularına online check-in yaptıklarında UçuşPuan'ı kazanma, kontenjan sınırı olmadan uçma ve daha pek çok avantajı da yolcularına sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.