Fotoğraflarınızla müzikli slaytlar oluşturan Qwiki Instagram gibi büyümeyi hedefliyor

2010'da TechCrunch Disrupt yarışmasının birinciliğini, 2011'de ise Crunchies Ödülleri'nin teknoloji kategorisi ikinciliğini kazanan Qwiki yeni haliyle AppStore'da büyümeye devam ediyor.
Fotoğraflarınızla müzikli slaytlar oluşturan Qwiki Instagram gibi büyümeyi hedefliyor

qwiki iphone2010'da TechCrunch Disrupt yarışmasının birinciliğini, 2011'de ise Crunchies Ödülleri'nin teknoloji kategorisi ikinciliğini kazanan Qwiki yeni haliyle AppStore'da büyümeye devam ediyor.

Bugün gelen bir e-posta ile haberdar olduğum Qwiki iPhone uygulaması, daha önceki görsel ve sesli bir ansiklopedi kavramından sıyrılarak tamamen kullanıcı içerikleriyle zenginleşen bir sosyal ağ şeklini almış. Artık Qwiki ile iPhone'unuzdaki fotoğraflardan ve müziklerden bir seçki yaparak kısa müzikli fotoğraf geçişleri (slaytlar) oluşturabiliyorsunuz.

Şimdilik sadece iPhone üzerinde oluşturabildiğiniz içerikleri sosyal ağlarda paylaşabiliyor, web sitelerine ekleyebiliyorsunuz. Ancak henüz webde profil sayfalarını ve tüm içerikleri gösteren bir yapı kurulmamış.

Yeni bir Instagram gibi

Hem yeni bir görsel içerik paylaşım deneyimi sunması hem de profil sayfalarını sadece iPhone'da tutmasıyla Instagram'a benzetebileceğimiz Qwiki, görünen o ki mobil bir girişim olarak büyümek niyetinde. Şimdiye kadar 10.5 milyon dolar yatırım alan Qwiki, geçtiğimiz ay AppStore girdiğinde ilk 6 günde 125 bin kez indirilmeyi başarmıştı. Qwiki kullanıcıları 27 bin adet de Qwiki tipi içerik üretmiş ve beğenisini göstermişti.

Instagram kadar başarılı olması belki zor ama Qwiki'nin yeni bir medya türüyle farklı bir girişim olduğunu oldukça net. Kullanıcıların zamanla bu tür bir içeriğe ısınması da pekala mümkün. En azından özel günler için oldukça kolay ve etkili bir paylaşım şekli olduğunu söyleyebilirim ki şimdiye kadar alınan yatırımın da pazarlama çalışmalarında etkili olacağını söyleyebiliriz.

Eğer yukarıdakine benzer bir içerik hazırlamak ve ister özel olarak arkadaşlarınızla ister tüm internet sakinleriyle paylaşmak isterseniz Qwiki iPhone uygulamasını indirmenizi tavsiye ederim. Qwiki'nin yakında diğer mobil platformlara adım atmasının planlandığını da söyleyeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.