Winklevoss kardeşlerin yatırım yaptığı girişimler hangileri?

Winklevoss kardeşlerin yatırım yaptığı girişimler hangileri?

Aslında onları The Social Network filmini izlememizin ardından daha yakından tanıdık. 1981 doğumlu ikizlerin ikisi de kürekçi. Ülkeleri Amerika Birleşik Devletleri'ni 2008 yılında Pekin'de temsil etmişlerdi.

Tyler ve Cameron kardeşler, aynı zamanda Divya Narendra ile birlikte Harvard Connection'ın (sonradan değişen adıyla ConnectU) kurucu ortakları arasında. Hikaye malumunuz. Bu kardeşlerin yolu Mark Zuckerberg'le kesişmiş, 2004 yılında Facebook kurucusu Zuckerberg'e fikirlerini çaldığı iddiasıyla dava açmış, süreç sonunda ise anlaşmaya vardıkları Facebook'tan yüklü miktarda para almışlardı.

Son olarak kendi yatırım şirketlerini kuran ikizler, yatırımcı kimlikleri ile ilk yatırımlarını da yapmaya başladı. Peki Winklevoss Capital'ın yatırım yaptığı ilk firmalar, ne üzerine çalışıyor?

SumZero

SumZero

Winklevoss Capital'ın yatırım yaptığı ilk firmalaradan birisi SumZero. Bu yatırım  aslında bir tesadüf değil, çünkü yatırım yaptıkları SumZero'nun kurucusu Divya Narendra, Harvard Connection fikrini birlikte oluşturdukları Harvard'dan arkadaşları.

SumZero adlı girişim, temelde dikey bir sosyal ağ. Bu dikey sosyal ağ, işin satın alma tarafında olan yatırım uzmanlarını ve yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefliyor. Sosyal ağa girebilmek için, yatırım uzmanı olmanız şart ve üye başvuruları tek tek değerlendiriliyor. Hatta bu ağa katılmaya, Winklevoss kardeşlere bile SumZero'ya katılana dek izin verilmemiş. Winklevoss Capital'ın SumZero'ya yaptığı yatırım ise 1 milyon dolar.

hukkster

Hukkster

Winklevoss Capital'ın bir diğer yatırımı ise ücretsiz bir alışveriş aracı. Aralık 2011'de Katie Finnegan ve Erica Bell tarafından kurulan New York merkezli e-ticaret girişimi, Mayıs 2012'de kapalı betada yayına başladı, Eylül 2012'de ise tamamen faaliyete geçti.

Hukkster'ın amacı, sevdiğiniz markalar ya da alışveriş sitelerindeki ürünleri takip ederek, bu ürünler satışa çıktığında ya da indirim/kupon gibi avantajlar açıldığında sizi bunlardan SMS ya da e-posta yolu haberdar etmek.

Hukkster'ın web versiyonunun yanı sıra, bu ay içerisinde iPhone ve iPad için çıkmış bir uygulamaları da bulunuyor. Bu uygulamayı denemek için iPhone'uma indirdiğimde açıkçası oldukça etkilendim. Tasarımı çok sade ve düzenli. Hukkster ile takip etmek istediğiniz ürünleri 'Hukk'lamanız gerekiyor. Şu anda içeride Amazon, ASOS, Banana Republic, Best Buy, GAP, Nike, Steve Madden, Zappos, Zara (bunlar benim dikkatimi çekenler, dahası da var) gibi güçlü markalar yer alıyor. Burada hukkladığınız ürünlerle ilgili detayları seçebiliyorsunuz. Mesela bir ayakkabı hukkladığınızda istediğiniz rengi, ayakkabı ölçüsünü ya da indirim oranını seçebiliyorsunuz. Mesela bu ürün yüzde 25 ya da yüzde 50'dan fazla indirim alırsa beni haberdar et gibi seçenekler var uygulama üzerinde. Bunun yanı sıra, hukkladığınız ürünlerini listelerinize ekleyebiliyorsunuz.

Hukkster, hukklanan ürünlerin verilerini ilgili markalalarla paylaşarak, bu ürünleri isteyen direkt hedef kitleye indirim yapılmasını sağlayabilir. Mesela X marka bir elbiseyi yüzlerce kişi hukkladığında ve örneğin yüzde 25 indirim halinde haberdar edilmeyi istediğinde, marka bu yüzde 25 indirimi sağlayarak hedef kitlesi yüzlerce kişiye bu vesile ile ulaşmış olacak ve satışlarını hızlandırabilecek. Winklevoss Capital'ın Hukkster.com'a yaptığı tohum yatırımı 1 milyon dolar.

Winklewoss kardeşlerin yatırım yaptığı ilk iki firma Hukkster ve SumZero'yu sizlerle paylaşmak istedik. Kişisel görüşüm hiç de fena yatırımlar olmadığı yönünde. Bakalım Winklevoss ikizlerinin yatırım yaptığı girişimleri ve Winklevoss Capital'ın ismini gelecekte daha sık duymaya başlayacak mıyız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.