Mekanist'in mobil uygulamaları 1 milyon cihaza ulaştı

Mekanist'in mobil uygulamaları 1 milyon cihaza ulaştı

mekanist logoTürkiye'nin webde ve mobilde yer alan sayılı yerel girişimlerinden olan Mekanist.net, mobildeki yeniliklerinin meyvesini almaya başladı. Kısa süre önce iPhone uygulamasını yenileyen ve etkileşim oranını 4 kat artıran Mekanist'in mobil uygulamaları toplamda 1 milyon cihaza ulaşmayı başarmış.

Aldığımız güncel bilgiye göre 1 milyon cihaza yüklenen Mekanist'in mobil uygulamalarında Android kullanıcıları öne çıkıyor. Mekanist uygulaması kullanan 1 milyon cihazın yüzde 56'sı Android, yüze 37'si iPhone kullanıyor. Yüzde 7 oranındaki cihazlar ise Nokia ve Blackberry'den.

mekanist net mobil uygulama

En güçlü tarafı yerel içerikler

Mekanist'in mobil uygulamaları siteye üye olmadan da kullanılabiliyor. Sosyal etkileşimden yoksun kalmak pahasına mobil uygulamaları kullananların oranı yüzde 50 imiş. Yani uygulamayı indirenlerin yarısı Mekanist üyesi değil.

Yelp'in de Türkiye'ye girmesiyle nasıl bir gelişim göstereceği merak konusu olan Mekanist, en güçlü tarafının yerel içerikler olduğunun altını çiziyor ve sitedeki yorum sayısının 300 bini geçtiğini paylaşıyor. Aslında bu durum mobil giriş yapan her 2 kişiden birinin üye olmadan Mekanist'i kullanmasından da anlaşılıyor. Zira üye olmadan Mekanist'i kullananların mekanlar hakkında bilgi almak istiyor yani bu alanda yükselen bir arz söz konusu.

Geçtiğimiz aylarda yenilenen mobil uygulamalarıyla etkinleşim oranını oldukça arttıran Mekanist'in, mobil tarafta yapacaklarıyla yeni kullanıcı kitleleri elde etmesi de muhtemel. İstikrarlı bir büyümeye sahip olan şirketin mobil tarafta yapılacak geliştirmelerle, ziyaretçi/üye sayısı oranı da daha yukarılara çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.