Beş ülkede online seyahat hizmeti sunan Travelstart'ın Türkiye girişimi Geziko.com alanında liderlik hedefliyor

Beş ülkede online seyahat hizmeti sunan Travelstart'ın Türkiye girişimi Geziko.com alanında liderlik hedefliyor

Son zamanlarda küresel pazarlarla doğru orantılı olarak Türkiye'deki online seyahat sektörü de hızla büyümeye devam ediyor. Bu eğilim çerçevesinde yer alan online seyahat kategorisi, yerli girişimcileri kadar Travelstart'ın bünyesinde yer alan Geziko.com gibi yabancı girişimleri de Türkiye'ye çekiyor.

Geziko.com, online seyahat alanında Afrika Kıtası’nın en önemli oyuncularından biri olan Travelstart'ın girişimi. İlk olarak 2006 yılında Güney Afrika bölgesinde açılan Travelstart, şu anda Tanzanya, Namibya, Nijerya, Kenya ve Türkiye'de hizmet veriyor.

Sitede uçak bileti satışı, otel rezervasyonları ve araba kiralama olmak üzere üç farklı kategori bulunuyor. Kullanıcılara karşılaştırmalı seyahat bilgileri sunan Geziko.com'da, en ucuz iç hat uçuş biletlerini bulmak için Mix & Match ve Business Sınıfı bilet alma özellikleri dikkat çekenler arasında.

Aldığımız bilgilere göre Geziko, uluslararası uçuş hatlarında hemen hemen tüm havayolu şirketleriyle anlaşmış durumda. Türkiye iç hat uçuşlarında sitede Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Atlasjet bulunuyor. Otel rezervasyonları konusundaysa daha çok yurt dışında tatil yapacak kullanıcıların hedeflendiğini belirtelim. Ancak yurt içi otellere daha fazla ağırlık verilmesi için çalışmaların sürdüğü paylaşılan bilgiler arasında.

geziko-ana-sayfa

"Egemen olabileceğimiz pazarlara giriyoruz"

Söz konusu seyahat arama sitesi olunca arama moturunun önemi bir kat daha ön plana çıkıyor. Kullanıcılar sitenin üst kısmında yer alan kategorilerden seçim yaptıktan sonra belirli bir zaman diliminin yanı sıra aylık ve hatta yıllık arama gerçekleştirebiliyor. Böylece ilgili kategorideki en ucuz fiyatlar listelenebiliyor.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Geziko, Travelstart'ın Türkiye'de hayata geçirdiği bir girişim. Bu yüzden Travelstart'ın Türkiye ile ilgili planlarını paylaşmak istiyoruz. Geziko.com Genel Müdürü Mehmet Altuğ Uluceviz, Türkiye'yi çok önemli bir pazar olarak gördüklerini söylüyor. Şirket olarak yerelleşmeyi önemsediklerini dile getiren Mehmet Altuğ Uluceviz, egemen olacakları pazarlara girmeyi tercih ettiklerini belirtiyor.

Geziko.com'da bir online seyahat kategorisinde yer alması gereken belgeler bulunuyor. TÜRSAB üyesi olan site, Kültür ve Turizm Bakanlığı lisansıyla hizmet veriyor. Bunun yanı sıra IATA’nın da üyesi olduğunu söyleyelim.

Yaz ayları öncesi online seyahat kategorisi hareketli zamanlar yaşıyor ve rekabet hızla artıyor. Geziko.com'un yerelleşme ve agresif büyüme politikalarıyla söz konusu alanda dikkat çekebileceğini düşünüyoruz. Sitede bulunan tüm kategorilerde ağırlığın yerel seçeneklere verilmesi Geziko.com'un büyüme hızını arttırabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.