2013 yılı sonuna kadar toplamda 1 milyon dolar yatırım yapmayı hedefleyen BIC, girişimcilerle buluşuyor

2013 yılı sonuna kadar toplamda 1 milyon dolar yatırım yapmayı hedefleyen BIC, girişimcilerle buluşuyor

Sizlerle kısa bir süre önce Türkiye'deki kuluçka merkezlerini incelediğimiz bir yazı paylaşmıştık. Bugün ise Türkiye'nin yeni melek yatırım ekiplerinden biri olan BIC Angel Investments'ı ve düzenlediği etkinliği kaleme alacağız.

4 ay önce faaliyete başlayan BIC Angel Invesment'ın başında aynı zamanda Galata İş Melekleri üyesi olan Joachim Behrendt bulunuyor. 4 ay içinde 150'den fazla girişim ile tanışan BIC, 2 proje için de yatırım kararı almış. Hukuksal detaylar tamamlanıp resmi imzalar atıldığında bu iki girişimle ilgili sizleri bilgilendiriyor olacağız.

BIC 2013 sonuna kadar 5 ile 10 arası şirkete yatırım yapacak

BIC, 2013 yılı içinde 5 ile 10 arasında projeye toplamda 1 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Şirketin önceliği gelir modeli somut ve büyüme potansiyeli yüksek girişimler. BIC'nin ağırlıklı olarak ilgilendiği alanlar olarak ise B2B ve B2C e-ticaret projeleri, sosyal ağlar, lokasyon bazlı servisler ve bulut bilişim çözümlerini sayabiliriz.

BIC girişimlere yalnızca maddi destek vermekte kalmıyor; aynı zamanda hukuk, muhasebe ve PR gibi konularda da ya bizzat kendisi ya da anlaşmalı olduğu kurumlar vasıtasıyla yardımcı oluyor. Bu desteklerin bir kısmında BIC'nin kardeş şirketleri Nexum Creative ve Nexum Boğaziçi'nin de yardımları olduğunu ekleyelim. Ayrıca BIC bünyesinde yer alacak olan girişimlere haftada en az yarım gün ayırarak ileriye dönük strateji ve pazarlama faaliyetlerini de yakından takip etmeyi planlıyor.

bic-organizasyon

Gelelim BIC'nin daha önce iki kez düzenlediği ve 21 Mart tarihinde üçüncüsünü organize edeceği workshop'a. Organizasyon kısaca 2 bölüme ayrılıyor. İlk etapta 6 farklı ekiple birebir görüşmeler gerçekleşiyor ardından da kokteyle geçiliyor. Geçmiş etkinlerde tanışılan bazı ekiplerle BIC arasında olumlu anlamda bir sürecin başladığını da paylaşalım.

BIC'nin ekosistemde yer alan girişimleri tanımak için düzenlediği bu etkinlikler ilerleyen günlerde de devam edecek. Gelecek etkinliklerden haberdar olmak için BIC'nin Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

Katılım için ise buradan başvurunuzu yapabilirsiniz. Bir önceki workshop'a 30 projenin başvurduğunu hatırlatarak elinizi çabuk tutmanızı öneriyoruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.