ARI Çekirdek başvuruları için son 3 gün

ARI Çekirdek başvuruları için son 3 gün

Türkiye'nin belki de en büyük ödüllü girişim yarışmasnı düzenleyen ARI Çekirdek 2013 yılı başvurularında sona yaklaşıyor. ARI Çekirdek'in 2012 performansından bahsetmiştik ama hem başvuru süresinin sona ermek üzere olduğunu paylaşalım hem de edindiğimiz yeni detayları sizinle paylaşalım istedik.

Detaylara geçmeden önce hatırlatalım; ARI Çekirdek'e başvuru süresi 8 Ocak'ta doluyordu ama son başvuru tarihi 15 Mart 2013'e uzatılmıştı. Yani bu Cuma günü 185 bin TL nakit ödülden pay almaya aday olmak için son gün. Eğer girişiminize güveniyorsanız hemen Aricekirdek.com.tr adresini ziyaret edin.

2012 kazananları harekete geçti

ARI Çekirdek'in özellikle teknolojik üretim yapan girişimleri ödüllendirmesi nedeniyle özel bir yeri olduğunu düşünüyorum. 2012 yılı da bunun bir göstergesiydi ve geçen yılın kazanan girişimleri ilk ciddi adımları atmaya başladı.

Aldığımız bilgiye göre dijital sinyal uygulamaları alanında çalışan Bunsar ilk 360 derece fotoğraflama robotu prototipini geliştirmiş. Temiz denizler için sürdürülebilir çözümler üreten TVY ise ARI Teknokent Ar-Ge şirketi olmuş ve İspanyol proje ortaklarıyla beraber 1.6 milyon Euro ölçeğinde EUREKA fonuna başvurmuş.

Elecreate elektrikli araçlara şarj istasyonu üretecek

'Sıvı Zırh' geliştiren Bellum yeni nesil ikinci zırhını geliştirmiş ve patent almak için geri sayımda. Bellum geçen yıl 50 bin TL ödül ve kuluçka ofisi kazanmıştı.

Kablosuz enerji üzerine çalışan Elecreate daha büyük düşünerek elektrikli araçlar için şarj istasyonu da geliştirmeye başlamış. Yüksek performanslı bilgisayar sistemleri ve mobil yazılım teknolojileri alanında faaliyet gösteren Abidos ise TÜBİTAK Ar-Ge destek fonundan mali destek almaya hak kazanmış. Abidos ve Elecrate da kuluçka ofisi kazanan girişimlerden.

Başvuru süresinin bitimine 3 gün kaldığını ve kazanabileceğiniz ödülleri paylaşarak bitirelim.

  1. Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü: 100.000TL
  2. Cardtek Group Özel Ödülü: 50.000TL
  3. ARI Teknokent Teknoloji Ödülü: 25.000TL
  4. Agito Özel Ödülü: 10.000TL

ARICEKIRDEKneleroluyor110313

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.