YouTube müzik abonelik servisini başlatacak

YouTube müzik abonelik servisini başlatacak

Google’ın müzik konusuna yakın ilgisi uzun zamandır zaten biliyor. Apple’ın bu alandaki karlı operasyonu pek çok firma gibi Google’ın da ilgisini çekmeye devam ediyor. Bundan bir süre önce Financial Times, Google’ın büyük müzik firmaları ile abonelik sistemi üzerinden gelir paylaşımı konusunda görüşmekte olduğunu yazdığında, ilk olarak akıllara bu görüşmelerin Google Play ile ilgili olduğu düşüncesi gelmişti.

Fakat Fortune’un bildirdiğine göre Google’ın gündeminde olan Google Play değil, dünyanın en büyük video ve ikinci büyük arama motoru olan YouTube. Her ne kadar Google henüz haberi resmi olarak doğrulamış olmasa da, görünen o ki firma Youtube üzerinden bir müzik abonelik servisi başlatmaya hazırlanıyor…

Bu hamle Google açısından olduğu kadar müzik firmaları açısından da oldukça mantıklı görünüyor. Google Play bugüne kadar müzik konusunda çok ciddi bir gelir üretmeyi başaramadı. Fakat YouTube’un potansiyelinin çok daha büyük olduğu bir gerçek ve bu gerçeği müzik endüstrisi de görüyor.

Özellikle genç kullanıcılar için YouTube yeni şarkı ve şarkıcıları keşfetmek için bir numaralı araç haline gelmeye başladı. Müzik klipleri Youtube üzerinden kolayca çok geniş kitlelere ulaşıyor ve kısa sürede milyonlarca kez (hatta bazıları için milyarın üzerinde) izlenebiliyor.

Burada görünen tek sorun müzik sektörünün internetin reklama dayalı bedava ekonomisine bir türlü sıcak bakmıyor olması. Bakalım Google, müzik devlerini bu alanda farklı gelir modelleri olduğu konusunda ne seviyede ikna edebilecek…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.