Foursquare, Visa ve MasterCard ile işbirliği anlaşması yaptı

Foursquare, Visa ve MasterCard ile işbirliği anlaşması yaptı

Lokasyon bazlı uygulama Foursquare, Visa ve MasterCard ile yaptığı işbirliği sonucunda kredi kartı ve banka kartı kullanıcılarının, üye iş yerleri check-inlerinde çeşitli indirimler kazanmasını sağlayacak.

Bildiğiniz gibi Foursquare, 2 yıl kadar önce American Express ile bir işbirliğine gitmiş ve check-in yaparak alışveriş yapan Amex kullanıcılarına alışverişlerinin belli bir tutarını geri ödeyerek indirim sağlamıştı. Şimdi bir benzer çalışma, tüm Visa ve MasterCard özelliğini taşıyan kredi ve banka kartlarına özel olarak geliyor.

Bu yeni modelle birlikte Foursquare, şu ana dek sıkıntı yaşadığı gelir modeli konusunun temel yapı taşını da oturtmuş olacak. Kullanıcılar, kredi ya da banka kartlarını Foursquare'e entegre ederek, check-in yaptıklarında açılan özel indirimlerden bu kartlarını kullanarak yararlanabilecekler.

Foursquare - Burger KingYani kısacası yaptığınız check-in, kredi ya da banka kartınızdaki indirim imkanını aktif hale getirecek ve check-in olduğunuz üye işyerinden yapacağınız indirimli tutar size yansıyacak.

Yandaki ekran görütünsünde görebileceğiniz üzere, sonu 8739 ile biten Visa kart (buradan anlıyoruz ki güvenlik sebebiyle Foursquare kart bilgisi tutmayacak) kullanıcının Foursquare hesabına tanımlanmış durumda ve New York'taki Burger King'e check-in olan kullanıcı, ödemesini bu kartla yaptığı 10 dolarlık alışverişe, 1 dolarlık bir indirim kazanacak. Burger King'in ABD'deki 8 bin noktasında başlayan indirim fırsatı, bu işbirliğinin ilk fırsatı olma niteliği taşıyor.

Bu hem mekan sahiplerine, hem foursquare kullanıcılarına hem de kart sahiplerine fayda sağlayacak bir özellik. Foursquare kullanıcıları check-in oldukları için bir kazanım sağlarken, mekan sahipleri de müşteriler tarafından daha fazla tercih edilecek ve Foursquare'deki etkinlikleri artacak. Foursquare de bu ortaklık sonucunda da henüz açıklanmayan -ve Foursquare halka açılana kadar da muhtemelen açıklanmayacak- belli bir yüzde ile gelir elde edecek.

Şu anda Foursquare gelir modelini oturtarak bir çıkış yolu arıyor ve söylentilere göre yeni bir tur yatırımın da peşindeler.

Bakalım Foursquare, Visa ve MasterCard ile yaptığı işbirliği sonucunda gelirlerini ne ölçüde artıracak ve ülkemizden hangi markalar Foursquare kampanyalarına ilgi gösterecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.