Mobile World Congress'e katılan Türk şirketleri dikkat çekiyor

Mobile World Congress'e katılan Türk şirketleri dikkat çekiyor

Dünyanın en önemli mobil konferansı olan MWC'den Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/mwc13 adresinden takip edebilirsiniz.

mwc-turk-sirketleri-logoNokia, Samsung, Huawei ve Sony gibi büyük teknolojileri tanıttıkları cihazlarla Mobile World Congress'e (MWC) damgasını vurdu. Ancak mobil teknolojiler konusunda küresel çapta hatırı sayılır bir noktaya gelen Türk şirketler, MWC'de dikkat çekenler arasındaydı.

Türkiye'den telekomünikasyon, mobil uygulama ve ödeme sistemleri kategorilerinde bulunan toplamda 16 teknoloji şirketi katıldı. 16 şirket için bir adanın ayrıldığını da belirtelim.

Argela, Artı Teknoloji, Ersel Elektronik, Etiya, Komtel Telekomünikasyon, Me Telekom, Mikro Ödeme/3 Pay, Mitas Telekom Sistemleri, Nefaş Bilişim, Netaş, PI Works, Piranha, Sentez Yazilim, Telenity ve Turkcell Teknoloji MWC'ye katılanlar arasındaki yerini aldı.

nefas-mobil-alkol-metre
Nefaş'ın geliştirdiği Mobil Alkol Metre'den ekran görüntüsü

Kurumsal uygulamalarla öne çıkan Artı Teknoloji bünyesinde bulunan Tikle, Facebook Birthdays, Siyaset Meydanı, Anadolu Ajansı uygulamalarıyla biliniyor. Bunun yanı sıra Türkiye'de bulunan  mobil operatörlerin servis sunan uygulamalarının önemli bir kısmı Tikle tarafından geliştirilmiş durumda.

Türk şirketlerinin bulunduğu adanın en çok dikkat çekenleri arasında Mikro Ödeme/3 Pay bulunuyordu. Şirketin kurucusu ve genel müdürü Alper Akcan'ın MWC'ye katılarak, ziyaretçilerle bire bir ilgilendiğini paylaşalım.

Öte yandan mobil oyun ve uygulama geliştiren Nefaş'ın patentli olan alkol metresini ilginç bulduğumuzu belirtelim. Mobil Alkol Metre, bluetooth üzerinden mobil cihazlara bağlanarak kullanıcıların alkol seviyesini hesaplayarak akıllı cihazlara iletiyor. Nefaş şu ana kadar bireysel ve kurumsal olmak üzere toplamda 30 civarında uygulama geliştirmiş bulunuyor. Bu uygulamaların 12 tanesi Nefaş imzasıyla uygulama mağazalarında bulunuyor.

İstanbul Ticaret Odası'nın en büyük stantlardan birini açarak dikkatimizi çektiğini de paylaşalım.

MWC'ye daha çok Türkiye'deki telekomünisyon şirketleri katılmış durumda. Ancak hem ödeme sistemleri hem de kurumsal ve bireysel uygulama şirketlerini bu denli önemli bir etkinlikte görmek bizleri sevindirdi. Gelecek sene daha fazla Türk şirketin MWC'ye katılmasını umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.