10 bin kayıtlı kullanıcıya yaklaşan cnbce.com'da en çok THY hisseleri takip ediliyor

10 bin kayıtlı kullanıcıya yaklaşan cnbce.com'da en çok THY hisseleri takip ediliyor

Kişiselleştirilmiş ekonomi ve finans sayfalarını kullanıma açarak dikkat çeken cnbce.com, portalla ilgili güncel bilgiler paylaştı. Cnbce.com'un kayıtlı kullanıcılarının hemen hemen yarısı kişiselleştirilmiş finans sayfalarını oluşturmuş bulunuyor.

Aldığımız bilgilere göre şu anda cnbce.com'da toplamda 9 bin 500 civarında kayıtlı kullanıcı bulunuyor. 2012 yılı Aralık ayında açılan kişiselleştirilmiş sayfa özelliğini kullanan kullanıcıların sayısı ise 4 bin 500’ü geçmiş durumda.

Hisseler senetleri, altın fiyatları, serbest piyasa ve döviz kurları, dünya piyasaları, VOB, VİOP ve yatırım fonlarının tek ekranda takibini sağlayan kişiselleştirilmiş sayfalar arasında en fazla takip edilenin yüzde 75.8 ile hisse senetleri olduğunu belirtelim. En fazla takip edilen diğer sayfalarsa yüzde 7.3 ile emtia, yüzde 5.6 ile endeks ve yüzde 5 ile döviz bulunuyor.

Bankaların hisse senetleri daha fazla takip ediliyor

Cnbce.com'da kişiselleştirilmiş sayfa kullanıcılarının kullanıcılarının en fazla takip ettiği hisse senedi 'THYAO' simgesiyle yer alan Türk Hava Yolları oldu. İkinci sıradaysa Garanti Bankası takipçileri yer aldı. İş Bankası üçüncü sırada, Halk Bankası dördüncü sırada, Akbank ise beşinci sırada yer aldı. Cnbce.com kullanıcılarının en fazla takip ettiği altıncı hisse senedinin ise Turkcell olduğunu paylaşalım.

Aldığımız bilgilere göre cnbce.com 2013 yılı sonunda Türkiye’nin en büyük ekonomi portalı olmayı hedefliyor. Bunun için ise cnbce.com ekibi Search Engine Optimization (SEO) odaklı çalışmalarını kullanıcıların yöneldikleri alana göre devam ettiriyor.

Yaklaşık 3 ay önce kullanıma sunulan kişiselleştirilmiş sayfaların 10 bin kullanıcıya ulaşmasının ekonomi ve finans alanlarını düşünecek olursak dikkat çekici bir bilgi olduğunu söyleyebiliriz. İnternet sektöründe 'kişiselleştirme'nin konuşulduğu bir dönemde cncbe.com'un gelecekte ne gibi kullanıcı sayılarına ulaşacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.