Mobil platformların hızla yükselişi "oyunu" nasıl değiştirecek? [İnfografik]

Mobil platformların hızla yükselişi

Tüm sektörün yakından takip ettiği, dün (20 Şubat 2013) gerçekleştirdiğimiz Webrazzi E-Ticaret'13 Konferansı'na damga vuran konulardan biri de mobil oldu. Türkiye'nin önce gelen e-ticaret şirketlerinin yetkilileri yaptıkları açıklamalar ile mobilin e-ticaret üzerinde etkisine vurgu yaptılar. Örneğin Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, gelen siparişlerin yüzde 23'ünün mobil platformlardan geldiğini aktardı. Heyecan verici olan ise mobil platformların ağırlığının gün geçtikçe çok büyük bir ivmeyle artıyor oluşu.

Bugün sizlerle paylaşacağımız infografik ise mobilin kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin, "işleri nasıl değiştireceğini" konu alıyor. İnfografiği yazının hemen sonunda sizlerle paylaşıyor olacağız, ama şimdi gelin öne çıkan bazı rakamlara beraber bakalım.

ABD'de toplam web trafiğinin 2012 itibarıyla yüzde 14.6'sı mobilden geliyor. Mobilin kendi içindeki dağılım ise yüzde 72 iOS (Apple) ve yüzde 26 Android şeklinde. Toplam web trafiğinin yaklaşık 6'sını ise tabletler oluşturuyor.

İnfografikte geçen bir diğer önemli veri ise mobilin e-ticaret üzerine etkisi ile ilgili. ABD'de insanların çılgınca alışveriş yaptıkları Black Friday dönemine baktığımızda 2012'de 2011 yılına göre yüzde 40'lık bir artış söz konusu. Aynı dönem için PayPal ise işlem hacminin yüzde 190 arttığını açıklamış.

Diğer yandan kullanıcılar mobil cihazlarından bir sayfanın ya da uygulamanın ilgili bölümünün yüklenmesi için ortalama 5 saniye bekliyorlarken aynı rakam masaüstü bilgisayar kullananlar için 3 saniye civarında. Ayrıca infografikteki bir başka veriye göre mobil reklamlarda lokasyon bilgisi de gösterilen reklamda kullanıcıya sunulursa tıklanma oranı 2 katına çıkıyormuş.

İnfografiğin yüksek çözünürlü haline ise şuradan ulaşabilirsiniz.

how-mobile-is-changing-business-lg

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.