Google Glass: Okay Glass, seni biraz daha tanıyalım!

Google Glass: Okay Glass, seni biraz daha tanıyalım!

Geçtiğimiz Ocak ayında Google Glass geliştiricileri çağırarak, Google Glass'ın yaklaştığını hissettirmişti.

Şimdi de Google, Glass'ın resmi web sitesi google.com/glass'ı yayına aldı. Yeni web sitesi ile birlikte yeni bir video ve Glass ile ilgili bazı detaylar yayınlandı.

Google Glass'ın bir anahtar kelimesi var; "Okay Glass". Yani bu kelime, Glass'ı kullanabilmenizi sağlıyor ve aktif hale getiriyor. Okay Glass dedikten sonra, Glass sesiniz üzerinden komut almaya başlıyor. Bu aşamada Glass'dan video ya da fotoğraf çekmesini, birilerine mesaj yazmayı ya da Hangouts yapmayı, yer ve yön tarifi almayı, sesli komutunuz sonrası size çeviri yapmasını talep edebiliyorsunuz.

Bu detayların yanı sıra, Google Glass'ın tamamen esnek, hafif ve materyal olarak güçlü bir yapıya sahip olduğu vurgulanmış. Yani Google Glass, bükülebilir bir yapıya sahip.

Google Glass'ın Renk Seçenekleri
Google Glass'ın 5 farklı renk seçeneği olacak

Glass'ın beyni, akıllı gözlüğün sağ kısımda yer alan, kameranın ve ses algılayıcının da olduğu kısımda yer alacak. Bununla birlikte sağ tarafta gözlük camı dışında bir ekran daha var. Hemen aşağıdaki videoyu izlediğinizde dikkatinizi çekecek bu özellik aslında artırılmış gerçekliğin ta kendisi. 2011 yılında Webrazzi'de artırılmış gerçeklik yazısında da bahsettiğim, HUD (head-up display) teknolojisinin bir yansıması. Gözlükten bağımsız ve direkt olarak Google Glass'ın merkezine bağlı bu ekranda, Glass'ın size yansıttığı mesajları göreceksiniz.

Peki ya sizin Google Glass'ınız olsaydı?

Google Glass

Google Glass'ın ilk sahipleri de yaratıcılık açısından Google'ın seçtiği kişiler olacak. Google ilk etapta Glass'ı parlak fikri olan kullanıcıların keşfetmesini istiyorlar. Bu yüzden Google+ ve Twitter üzerinden bir #ifihadglass etiketi ile başvurabileceğiniz ve Glass'ınız olsaydı, onunla neler yapabileceğiniz ile ilgili fikirlerinizi paylaşabiliyorsunuz.

Başvuru ile ilgili detayları bu adresten edinebilirsiniz.

Başvurular için son tarih 27 Şubat ve bu tarihten sonra, seçilen kullanıcılar Glass'ın Explorer Edition'ına sahip olabilecek. Bu ilk versiyon aslında Glass'ın bir beta versiyonu. Vergiler hariç 1500 dolarlık rakamı gözden çıkaran kullanıcılar Glass'ın ilk versiyonuna sahip olacak ve dünya üzerinde Google Glass'ı deneyen ilk kişiler olacak. Ancak bu özel şansa sahip kullanıcıların New York, San Francisco veya Los Angeles şehirlerinde olmaları gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.